Se vår lista över 10 bilder som vi drömmer om. En flygande knölval hör till motiven som vi gärna vill fotografera en vacker dag.

© Shutterstock

Nytt nummer av tidningen har en enorm kameraguide och den ultimata guiden till solnedgångar

I det senaste numret av Bonnier Digital FOTO intervjuar vi fotografen Nick Nichols som tar fantastiska bilder av vilda djur. Vi rekommenderar också kameror som passar för just dig.

20 juni 2019 av Jeppe Vestergaard Jensen

Fotografera solnedgången

Hur tar du den perfekta bilden av eller med solnedgången? 

I Bonnier Digital FOTO nummer 10/2019 guidar vi dig till var, vad, när och hur du ska ta bilder av olika motiv medan solen är på väg ner. 

Visste du t.ex. att 60 minuter före solnedgången är den perfekta tidpunkten för att ta solnedgångsbilder i staden? 

Här får du nämligen ett tjusigt gultonat ljus medan solen fortfarande står relativt högt och släpper ner ljus på gatorna mellan de höga byggnaderna.

Stad i solnedgång

Det är det snyggt gultonade och varma ljuset som vi är ute efter när vi fotograferar i staden under solnedgången.

© Shutterstock

Ett vilt liv

Du kan oäven läsa vår stora intervju med mästerfotografen Michael "Nick" Nichols som är en av de mest legendariska National Geographics-fotograferna.

Han har behövt arbeta hårt för det epitetet, för flera gånger har han nästan fått sätta livet till i jakt på sina enastående bilder.

Läs bland annat om hur han plötsligt stod öga mot öga med en vild tiger, vars ungar han hade tänkt fotografera.

sigma_sd_quattro.jpeg

Ta reda på om just den här kameran från Sigma uppfyller dina behov.

© Sigma

Enorm kameraguide

Om du är osäker på om vilken kamera från vilken tillverkare som passar bäst för dina förkunskaper och ditt temperament, har vi satt samman en komplett guide som hjälper dig att ta rätt beslut. 

Vi har hittat tre kameror från varje tillverkare som vi anser är de bästa inom tre kategorier: Nybörjare, Entusiast och Professionell.

Få bl.a. reda på varför vi har valt D3500 till nybörjaren som föredrar Nikon, och vilken kamera som vi rekommenderar för den professionella Canon-fotografen. 

F1 Ferrari på Monza

Läs också om varför vi drömmer om att ta en skarp bild av en röd Ferrari på Monza-banan i Italien. Vi tipsar också om hur du kan ta en liknande bild utan att åka till Italien.

© Shutterstock

Det ingår också i Bonnier Digital FOTO 10/2019:

  • 10 bilder som vi drömmer om. Vi har satt samman en lista över spektakulära bilder som vi hoppas själv kunna ta en vacker dag. Följ med oss på en resa runt jorden, men läs också om hur du kan ta spektakulära bilder i din egen del av världen.
  • Vi recenserar bland annat: Fujifilm X-T30, Sonys objektiv FE 135mm F1.8 GM, och så har vi med en omfattande recension av Samsungs Galaxy S10+ som får ett väldigt fint omdöme.
  • Fem kurser där du kan lära dig att bli bättre på bildbehandling och användning av Photoshop. Vi lär dig bland annat hur du enkelt kan skriva ut dina bilder ända till kant.
  • Lär dig mer av frågorna och svaren i vår frågelåda Fråga oss. Vi svarar på läsarnas frågor om hur du kan ta fina bilder med scenbelysning, hur du undersöker om du har damm på sensorn eller hur många bilder som krävs för perfekta HDR-bilder.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av