Timelapse-bild från dag till natt.

Lär dig att skapa en timelapse-bild som denna i nye Bonnier Digital FOTO.

© Shutterstock

Nytt nummer av Bonnier Digital FOTO: Resebilder med skruv, tips för timelapse och stor intervju med berömd bröllopsfotograf

I det nya numret av Bonnier Digital FOTO kan du bli expert på timelapse. Vi tipsar också om alternativa resebilder. Dessutom har vi naturligtvis massor av recensioner, tester med mera.

27 maj 2019 av Jeppe Vestergaard Jensen

Om du vill testa timelapse eller vill bli bättre på det, ska du läsa det nya numret av Bonnier Digital FOTO.

Vi har sammanställt 10 tips som gör dig bättre på timelapse. Vi recenserar bland annat en app som hjälper dig att bestämma intervallerna, och så reder vi ut hur du kan få kameran och Photoshop att klara det hårda arbetet åt dig.

> Läs hur du kommer igång med timelapse-video här.

Super-bröllopsfotografen Brenizer

I tidningen har vi också en stor intervju med bröllopsfotografen Ryan Brenizer. Han arbetar tillsammans med sin fru som också är bröllopsfotograf. Tillsammans hör de till världens mest efterfrågade bröllopsfotografer.

I intervjun kan du bland annat läsa att deras kunder förväntar sig 1000 bra bilder från de ofta exklusiva bröllopen.

Ryan Brenizer är också den enda bröllopsfotografen som har fått en särskild teknik uppkallad efter sig. Tekniken fungerar på så vis att han lägger samman flera olika bilder för att åstadkomma en stor bild med speciella egenskaper. Du kan läsa mycket mer om fotografen och hans metod i tidningen.

Du kan också själv lära dig den speciella Brenizer-tekniken i Fördelszonen här.

Stort test av spegellösa kameror

Vi har bjudit in Canon, Nikon, Panasonic och Sony till att delta i ett test med sina finaste modeller bland spegellösa fullformatskameror. Vi har testet dem alla för att ta reda på vilken av dem som gör bäst ifrån sig.

De testade kamerorna är Canon EOS R och EOS RP,  Nikon Z 6 och Z 7, Panasonic Lumix DC-S1 och DC-S1R och sist men inte minst Sony Alpha7 III och Alpha7R III.

Ta reda på vilken kamera som håller högst kvalitet och som dessutom är otroligt prisvärd.

> Läs mer om varför du bör välja en spegellös systemkamera här.

Nikon Z 7

Läs om det var Nikons senaste fullformatskamera utan spegel, Z 7, som avgick med segern i vårt stora test. 

© Nikon

Resebilder med skruv

Du har säkert råkat ut för det: Du kommer hem från resan och upptäcker att du har tagit en bild av Eiffeltornet eller stranden, som till förväxling liknar tusentals andra bilder därifrån.

Vi vill hjälpa dig att ta mer originella resebilder, så vi har letat fram alternativa vinklar som gör att dina bilder skiljer sig från mängden.

Vi guidar dig bland annat till hur du kan ta intressanta bilder av storslagna landskap, öppna torg och historiska byggnader.

> Vilken fotoutrustning passar bäst för resan? Ta reda på det här.

Dirk van Geel Potsdamer Platz

Fotografen Dirk Van Geel har fotograferat Postdamer Platz i den blå timmen. Det gör bilden väldigt stämningsfylld.

© Dirk van Geel

Det ingår också i tidningen

  • Du kan se hur ett par fotografer återskapar några av världens mest legendariska bilder med små figurer och allsköns rekvisita.
  • Bli bättre på bildbehandling i Lightroom med fyra kurser. Dessutom ingår en femte kurs där vi visar hur du åstadkommer en mer dramatisk bild i Adobe Elements
  • Läs våra recensioner av bl.a. en fotoväska för flygresan, fotoskrivaren Canon Pixma TS705 och inte minst det rejäla objektivet Sigma 56mm som passar till Sonys APS-C-kameror.
  • Dessutom hittar du svar på några av frågorna som vi får av andra läsare. Du kanske också är osäker på vad du ska använda en adapter till eller varför sin autofokus inte fungerar som den ska.


Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av