Bild av norrsken i Norge

Färre timmar med dagsljus betyder inte nödvändigtvis att det inte finns något ljus. I det nya numret av Bonnier Digital FOTO kan du bl.a. läsa om hur du fotograferar det vackra norrskenet. 

© Shutterstock

Nytt nummer: Återträff med stjärnfotograferna, fånga ljuset i mörkret och bra kameror till vassa priser

Hösten är här, och det gäller också för det senaste numret av Bonnier Digital FOTO. Här hittar du bland annat en återträff med en lång rad välkända fotografer, en stor guide till hur du kan ta fina bilder utan dagsljus och ett test av de bästa kamerorna för under 7000 kronor.

25 oktober 2018

I takt med att hösten blir till vinter och dagsljuset blir en alltmer sällsynt företeelse, är det många fotografer som låter kameran gå i vinteride. 

Det är synd, för det finns i princip oändliga möjligheter att ta fina bilder i mörkret.

I det senaste numret av Bonnier Digital FOTO får du massor av inspiration och goda idéer för när du ska fotografera stadens, månens och himlens ljus som blir synliga så snart solen har gått ned, och som kan ge fantastiskt fina bilder om du använder långa slutartider och ett bra kamerastativ. 

Du får också en återträff med en lång rad av de namnkunniga fotograferna som vi har intervjuat i Bonnier Digital FOTO genom tiderna. Visste du t.ex. att modefotografen Miles Aldridge har fotograferat skådespelarna från ”Game of Thrones” till Time Magazine?

Stort test av systemkameror

Dessutom innehåller det nya numret av tidningen ett test av marknadens bästa systemkameror för under 7000 kronor. 

Trots det låga priset har de här kamerorna massor av nya funktioner som inte ens din dyra kamera har. 

Sony Alpha6000

Vi har jämfört nyare systemkameramodeller med Sony Alpha6000 som har funnits på marknaden i några år – och som därför kan köpas för det svårslagna priset på 3890 kronor. 

© Sony

Bonnier Digital FOTO nummer 16/2018 omfattar också:

  • Hur du kommer i gång med drönarfotografi, bland annat vilka övningar du kan börja med, vilka kompositionsregler du bör följa och vilka tekniska tumregler du bör hålla i minnet.
  • Ett reportage från den unika fotorundan till Alperne med fotografen Ulla Lohmann, som en av våra talangfulla läsare vann förra året. 
  • En utförlig guide till att åstadkomma optimalt ljus med blixt – och hur man undviker urfrätta hudtoner och slagskuggor.
  • Berättelsen om den världsberömda bilden av Gandhi framför sin spinnrock som krävde ovanligt mycket i form av förberedelser. 
  • Recensioner av bl.a. Leica C-Lux, Canon 70-200mm F2.8L IS III USM och HTC U12+.
  • Fråga oss – vår frågelåda med frågor och svar om bl.a. vilka olika perspektiv man får vid de olika brännvidderna.
  • Kurser om bl.a. bokeh-effekt i porträtt, förstärkning av solens strålar och vattenmärken.
  • Nyheter, läsarbilder och mycket mer.

Kom ihåg att du som prenumererar får tillgång till videor om fototeknik och bildbehandling, testbilder, förinställningar, funktionsmakron och mycket mer i Fördelszonen.

Börja prenumerera på Bonnier Digital FOTO, så kan du genast läsa det nya numret av tidningen på mobilen eller surfplattan via appen Wype. Här får du dessutom åtkomst till de nio senaste numren av Bonnier Digital FOTO.

Du får naturligtvis också omedelbart åtkomst till Fördelszonen, så att du kan se de senaste videokurserna redan i dag.

Bonnier Digital FOTO nummer 16/2018

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av