Skydda dina bilder från felaktig användning


© Digital FOTO

Nytt i Fördelszonen: Stöldskydda dina bilder

Vi har lagt upp nya videor i Fördelszonen där du bland annat kan se hur du får snyggare färger i dina bilder, hur du skyddar dina bilder och så får du veta mer om en användbar funktion i kameran som ger bättre bilder.

I mulet väder kan bilderna bli ointressanta med matta färger, en urfrätt och tråkig himmel samt hårda kontraster. Detta kan du dock korrigera i Lightroom, och i en av de nya videorna som vi precis har lagt upp i Fördelszonen kan du se hur du går tillväga.

Ge färgerna ett lyft i Lightroom

I videon förbättrar vi ljusheten, och sedan jobbar vi med att justera färgerna i olika delar av bilden, så att färgerna och detaljerna blir mycket bättre.

I en annan ny video får du tips på hur du kan skydda dina bilder mot felaktig användning. I Lightroom kan du nämligen skriva in copyrightinformation i bildfilens metainformation, så att man kan se att det är du som har tagit bilden och har upphovsrätt till den. I den här videon visar vi hur.

Få ut mer av din kamera med Fördelszonen

I Fördelszonen har vi även lagt ut två videor i serien Fotoskolan där vi tittar närmare på olika kamerafunktioner. 

Den här gången visar vi hur du använder gafflingsfunktionen för att bland annat åstadkomma bättre ljushet och snyggare färger i bilderna redan vid tagningstillfället.

I Fördelszonen kan du också se hur du åstadkommer en oskarp bakgrund i ett porträtt i Photoshop och hur du kan ge delar av en bild helt nya färger i Photoshop Elements, och så tipsar vi om hur du kan ta snygga bilder av flygplan.

Fördelszonen är ett hörn av internet som är särskilt avsett för Bonnier Digital FOTOs prenumeranter. Du får också åtkomst om du köper tidningen som lösnummer i butik.

> Testa Fördelszonen med 1 nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 29 kronor. Se erbjudandet här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av