Lavendelfält

I en av de nya videorna i Fördelszonen kan du se hur du på bästa sätt ger färgerna en extra skjuts.

© Shutterstock

Nytt i Fördelszonen: Så får du bättre färger i Lightroom

Nu finns det nya videor, funktionsmakron och testbilder i Fördelszonen. Vi visar bland annat skillnaden mellan två viktiga skjutreglage i Lightroom, och så kan du se hur du kan göra Photoshop ännu bättre.

3 april 2018 av Kristoffer Engbo

Många bilder blir bättre om färgerna mättas en aning, så att de i högre grad liknar motivet som det såg ut när du fotograferade det. Lightroom har en massa bra funktioner för att justera färgerna och i en ny video i Fördelszonen visar vi hur du går tillväga.

Två av verktygen man kan använda är Mättnad och Lyster, och i den här videon visar vi skillnaden mellan dem, och så visar vi även hur du kan öka mättnaden på en enskild färg utan att påverka de övriga färgerna i bilden.

I Fördelszonen hittar du dessutom ytterligare två nya videor som gör dig bättre på Lightroom. I den ena videon kan du se hur du kan lägga samman flera bilder till ett snyggt panorama där du får med hela utsikten, och i den andra videon får du ta del av ett användbart knep som gör det lättare att se effekten av dina justeringar i programmet.

Så gör du Photoshop bättre

Photoshoop CC är ett avancerat program som inte bara används av fotografer, men även av bl.a. grafiker. Därför omfattar programmet många funktioner och verktyg som man inte behöver, och i en ny video visar vi hur du kan anpassa arbetsytan så att du bara får fram de funktioner som du behöver. Då blir Photoshop både roligare och effektivare att arbeta med.

I Fördelszonen har du som prenumerant fri åtkomst till över 400 videor, testbilder från alla recenserade kameror, experternas inställningar till Lightroom och Photoshop, guider, appar och program.

Bland andra nyheter i Fördelszonen hittar vi en video där vi tipsar om hur du kan ta bättre bilder vid soluppgång och solnedgång, testbilder från nya objektiv och kameror – bland annat det nya kompakta systemkameran Leica CL här – samt ett nytt funktionsmakro till Photoshop, som du kan använda på dina egna bilder för att åstadkomma en effekt som leder tankarna till tecknade serier.

Glöm inte heller att titta på vår nya strömmade videoserie i 12 avsnitt, Seasons, där du får följa naturfotografen Morten Hilmer till Dovrefjell i Norge dit han har åkt för att fotografera myskoxar och den vackra vinternaturen.

Just nu kan du få full åtkomst till Fördelszonen med 1 nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 29 kronor. Läs mer om erbjudandet här. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av