Videokurser i fotografi och bildbehandling i Fördelszonen

I en ny videokurs i Fördelszonen visar vi hur du kan få fram fler detaljer i mörka områden.

© Bonnier Digital FOTO

Nytt i Fördelszonen: Få fram fler detaljer ur dina råfiler

Nu har vi lagt ut nytt innehåll i Fördelszonen, vårt eget digitala universum med videor, bilder, guider med mera. I de nya videorna kan du bland annat se hur du kan få fram fler detaljer ur råfiler och hur du kan göra det ännu enklare att jobba i Lightroom.

6 december 2017 av Kristoffer Engbo

Råfiler innehåller massor av detaljer, och i en ny videokurs i Fördelszonen visar vi hur du kan få fram massor av detaljer i delar av bilden som är nästan helt svarta. 

I videon framgår det också tydligt varför råformat är betydligt bättre än jpeg på den här punkten.

I Fördelszonen hittar du även ett nytt avsnitt av Lightroom-skolan. Den här gången visar vi hur du enkelt kan anpassa färger och kontrast efter motivtypen, och hur du kan ändra dina standardinställningar för färgåtergivning och ljushet för att få arbetet i Lightroom att flyta smidigare.

Vi visar också ett fiffigt knep som gör det enklare att jobba med skjutreglagen i Lightroom.

Fördelszonens innehåll är bara tillgängligt för dig som läser vår tryckta tidning. Du behöver nämligen ett prenumerationsnummer eller en tidningskod från tidningen för att logga in. 

Om du genast vill ha åtkomst till de många kurserna kan du testa med ett förmånligt erbjudande som omfattar 1 nummer av Bonnier Digital FOTO och fri åtkomst till Fördelszonen för bara 29 kronor. 

Vi hjälper dig att bli en bättre fotograf

I vår nya serie Tipshörnan går vi igenom bilder från våra läsare och kommer med goda råd om bl.a. kamerainställningar och bildbehandling som kan ge bättre bilder. 

I det senaste avsnittet berättar vi bland annat om hur du kan få fram en stjärneffekt i kvällsbilder och hur du optimerar kompositionen.

I Bonnier Digital FOTO nummer 18/2017 intervjuar vi naturfotografen Roger Brendhagen, och i Fördelszonen kan du se hans unika bilder från när en gepard blev lite väl närgången.

Testbilder från Leica TL2

Förutom de nya videorna hittar du även testbilder från en rad nya produkter som vi har testat. Du kan bland annat se våra bilder från Leica TL2, Samsung Galaxy Note8 och Nikons nya 10–20 mm-objektiv.

Vi har även lagt upp tre guider om blixtfotografering samt användbara fotoappar till mobila enheter i Fördelszonen.

Börja prenumerera nu för att genast få åtkomst till Fördelszonen. Du får kursboken Photoshopskolan samt två nummer av tidningen för bara 49 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av