Nytt i Fördelszonen: Få fler detaljer i Lightroom

Du kan använda Fördelszonen på dator, surfplatta och mobil.

© Shutterstock

Nytt i Fördelszonen: Få fler detaljer i Lightroom

Vi har lagt upp fler videor, testbilder, guider och en massa annat nytt i Fördelszonen. Bland annat kan du se hur du får fler detaljer med en ny funktion i Lightroom, och få kontroll på skärpan när du fotograferar.

15 februari 2018 av Kristoffer Engbo

I Fördelszonen får du som läsare av Bonnier Digital FOTO massor av digitalt fotoinnehåll som ger dig ny inspiration och gör det roligare att vara fotoentusiast. Vi har precis lagt upp nytt innehåll i Fördelszonen, bland annat nya videor som gör dig bättre på bildbehandling.

I en av de nya videorna kan du se hur du kan dra nytta av en ny funktion i Lightroom Classic CC för att få fram fler detaljer i en bilds skuggområden utan att resten av bilden blir ljusare.

I Lightroom kan du nämligen måla bestämda delar ljusa, men tidigare krävde det att du var väldigt stadig på handen för att lyckas pricka in bara de mörka delarna. Den nya funktionen Intervallmask gör det mycket enklare, och i den här videon visar vi hur du kan få ut mesta möjliga av den.

Avlägsna brus utan biverkningar

Vi visar också en smart metod för att ta bort brus i Photoshop. I svagt ljus behöver man ofta öka ISO-värdet, och det ger brus i bilderna. Det kan lyckligtvis åtgärdas i bildbehandlingen, men när man åtgärdar bruset kan det ibland gå ut över detaljåtergivningen.

I videon kan du se hur du kan ta bort bruset i mörka delar av bilden, där bruset syns mest, utan att påverka de ljusa delarna där bruset inte är så tydligt framträdande. Därmed bevarar du detaljerna i de ljusa delarna.

I några av de övriga nya videorna i Fördelszonen får du även tips på hur du kan undvika oskarpa bilder vid fototillfället og ett smart knep för Lightroom, och så kan du se testbilder från nya fotoprodukter som Sony Cyber-shot DSC-RX10 IV ocn GoPro HERO6.

I Fördelszonen har du som köper tidningen åtkomst till över 400 videor, testbilder från alla recenserade kameror, experternas inställningar till Lightroom och Photoshop, guidar, appar och program.

Just nu kan du testa Fördelszonen med 1 nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 29 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av