Med ultrakorta slutartider kan du öppna upp en helt ny värld av detaljer och se sådant som ögat annars inte kan uppfatta.
I Bonnier Digital FOTO nr 17/2021 får du inspiration som hjälper dig att komma igång med att själv fotografera snabba motiv.
De flesta moderna kameror kan lätt prestera slutartider på 1/8 000 sekund, och några klarar till och med 1/32 000.
Det innebär att även du kan ta denna typ av bilder, till exempel av en ballong som exploderar eller vatten som stänker.
Du lär dig att stoppa tiden med blixt, serietagning och korta slutartider.
Läs även: Så använder du slutartidsprioritet

Med ultrakorta slutartider kan du stoppa tiden precis i ögonblicket då en ballong exploderar.
© ShutterstockFotografen bakom några av världens mest fascinerande djurbilder
I Bonnier Digital FOTO nr 17/2021 kan du även läsa om Kristi Odom, som egentligen tänkte bli ingenjör. Nu använder hon istället formler och geometriska figurer för att skapa känslor och samhörighet i sina enastående djurbilder.
Kristi Odom är mest känd för sina naturfoton tagna med stor inlevelseförmåga, men hon har även arbetat på resebyrå, i mörkrum och på flera teatrar som ljusdesigner.
Hon har till och med varit fotograf för musiktidningen Rolling Stone och bröllopsfotograf i Sydostasien, men i slutändan handlade allt om att hon ville arbeta med sitt största intresse – naturfotografering.
Det finns en alldeles speciell närhet i Kristi Odoms bilder som gör det svårt att ta ögonen från dem – vi frågar hur hon gör, så att vi andra kan lära oss av hennes imponerande bilder.
> Läs även: Naturfotografens tips för autentiska djurfoton

För att komma till Kristis favoritplats, Katmai National Park i Alaska, flyger man först i ett litet propellerplan och vandrar sedan ut till en plattform varifrån man kan se upp till 40 björnar.
© Kristi OdomChefredaktören luftar motorcykeln och kameran
Varning! Du får lust att köpa motorcykel, kameror, drönare och en massa annan utrustning när chefredaktören Klaus Nygaard berättar om sin resa till Norge.
Självklart hade han med sig massor av fotoutrustning, tog några av sitt livs bästa landskapsbilder och blev inlåst i en mörk och kall isgrotta.
Läs om den spännande resan genom Norges vackra landskap – och lär dig mer om fototeknik, drönare och actionkameror.

Utsikten från Briksdalsbreen förevigades med drönaren 500 meter över vägen.
© Klaus Nygaard @Bonnier Digital FOTO