Morten Hilmer i Seasons 2

I Seasons 2 följer du naturfotografen Morten Hilmer när han fotograferar fåglar och landskap.

© Bonnier Digital FOTO/Morten Hilmer

Ny säsong: Naturfotografens bästa knep för fågelbilder

Nu kan du se 12 nya avsnitt av vår videoserie Seasons där Morten Hilmer fotograferar fåglar och landskap och berättar allt om inställningar, så att du kan bli en bättre fotograf.

25 maj 2018 av Kristoffer Engbo

Nu är den här! Den nya säsongen av vår populära videoserie Seasons där naturfotografen Morten Hilmer låter dig följa med bakom kameran när han ger sig ut på fotoexpedition i naturen. 

Den här gången ger sig Morten Hilmer till fågelklippan Bulbjerg i nordvästra Danmark för att fotografera fåglar och landskap.

Samtidigt får du massor av tips för att få bättre bilder. I de första avsnitten berättar Morten om sin utrustning och vilka val han gör när han väljer vilka saker som han väljer att ta med sig.

När Morten kommer fram till fågelklippan går han in på kamerainställningarna i detalj, och du får bland annat tips på hur du ställer in exponeringen på bästa sätt med hjälp av olika inställningar för såväl solsken som mulet väder.

> Se alla 12 avsnitt av Seasons 2 i Fördelszonen nu (endast för prenumeranter)

Seasons 2 naturfoto

I de 12 avsnitten av Seasons 2 kan du bland annat se några av Morten Hilmers fantastiska bilder av fåglar.

© Morten Hilmer

Få tips för vassa fågelfoton i Seasons 2

Morten visar också hur han ställer in autofokus, så att han blixtsnabbt kan växla mellan fåglar i flykten och fåglar som sitter still på klippan. 

Under de 12 avsnittet får du naturligtvis också se några av Mortens fantastiska bilder, och Morten berättar också hur han använder olika slutartider för att få fram rätt uttryck i fåglarnas rörelser.

Når solen er gået ned, bliver det tid til at fotografere landskaber i de smukke omgivelser, og her kan du blandt andet se, hvordan man kreativt kan bruger lukkertiderne til at få ekstremt flotte resultater.

> Läs mer om att fotografera naturen här

I trailern nedan får du en försmak på vad du kan se i Seasons 2.

Så kan du se Seasons 2

Seasons 2 ligger i Fördelszonen som är till särskilt för våra prenumeranter. Du får åtkomst med hjälp av ditt prenumerationsnummer eller med en tidningskod som du hittar i den tryckta tidningen eller i den elektroniska versionen av tidningen i WYPE.

Om du börjar prenumerera nu får du genast åtkomst. Du behöver bara skapa en användarprofil i Fördelszonen.

I Fördelszonen hittar du också den första säsongen av Seasons där Morten Hilmer är på Dovrefjell i Norge för att fotografera myskoxar och vinterlandskap. Du får också massor av videor om bildbehandling och fototeknik, experternas favoritinställningar till Lightroom och Photoshop samt mycket annat i Fördelszonen.

> Se alla 12 avsnitt av Seasons 2 i Fördelszonen nu (bara för prenumeranter)

Just nu kan du få full åtkomst till Fördelszonen med 1 nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 29 kronor. Läs mer om erbjudandet här. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av