Med den flexibla fotoryggsäcken på uggletur

Bonnier Digital FOTOs chefredaktör gav sig ut för att fotografera ugglor, och den nya flexibla fotoryggsäcken hjälpte honom att lyckas med bilderna. Nu kan ryggsäcken bli din för bara 69 kronor.

14 maj 2020

En av vårens första fotoutflykter gick till en skog i närheten. Jag hade nämligen hört att en kattuggla bodde i något av träden.

En bekant hade ritat en liten karta som visade ungefär var jag skulle leta efter den ståtliga fågeln, och det dröjde inte länge förrän jag hittade trädet med det stora bohålet.

Och mycket riktigt satt det en vacker kattuggla uppe i hålet. Jag var väldigt försiktig för att inte skrämma den, men plötsligt hördes ljudet från en motorsåg och blev rädd att ugglan skulle gömma sig. Lyckligtvis satt den kvar.

Kattugglan jagar smågnagare på natten, men dagtid sitter den gärna i sitt bohål i trädet och sover.

Ögonkontakt med ugglan gav lyckad bild

Jag öppnade snabbt min fotoryggsäck som var fylld med fotoprylar. Jag plockade fram kameran och ett kraftfullt teleobjektiv och började fotografera ugglan från olika vinklar.

Plötsligt kom ett par löpare springande i full fart, men ugglan satt helt stilla och öppnade knappt ögonen. Efter en stunds tålmodig väntan vaknade ugglan till, så att jag kunde ta några bilder av den med ögonkontakt.

Det blev fotoryggsäcken som räddade min dag, för utan den hade jag inte haft med mig all utrustning som jag behövde. Ingen vanlig fotoväska rymmer lika mycket utrustning som fotoryggsäcken, och numera tar jag sällan med mig mindre väskor.

Det skulle vara så irriterande att hamna i en situation där man behöver en viss sak som ligger hemma på grund av platsbrist i väskan.

uggla i träd
© Bonnier Digital FOTO

En alldeles speciell fotoryggsäck

Fotoryggsäcken som jag använde på ugglesafarin har vi på Bonnier Digital FOTO själva varit med om att utveckla. Pro focus skickade en prototyp till oss, och så gav vi våra åsikter om den flexibla inredningen, det vattenavvisande materialet och blixtlåsen.

Resultatet blev en riktigt smart och rymlig men ändå kompakt fotoryggsäck, och nu kan även du ta med den på dina fototurer.

Du kan nämligen få fotoryggsäcken för bara 69 kronor + porto och expeditionsavgifter just nu. Med på köpet får du naturligtvis 2 nummer av Bonnier Digital FOTO. 

Om du också vill skaffa ryggsäcken kan du klicka här. 

Du sparar 513 kronor genom att dra nytta av erbjudandet. 

© Bonnier Digital FOTO

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av