Nik Collection, Lightroom CC och Lightroom Classic får oss att jubla

På den senaste tiden har det kommit flera spännande nyheter inom bildbehandlingsområdet. Det gör oss glada!

© Shutterstock

Veckans inspark: Lightroom nonstop, en mobil i posten och en stilla förhoppning

I Veckans inspark tittar vi på sådant som har fångat vår uppmärksamhet inom fotovärlden, och den här veckan har Lightroom varit igång nästan konstant på redaktionens datorer, men vi har också väntat med spänning vid brevlådan.

1 november 2017 av Louise Hagemann
Bonnier Digital FOTO granskar veckans hetaste nyheter inom fotovärlden

Vi rekommenderar

I veckans inspark kan du läsa om vilka produkter, utställningar, projekt och annat inom fotovärlden som har fångat redaktionens uppmärksamhet på sistone.

Den här veckan har redaktör Louise Hagemann ordet.

De senaste veckorna har i högsta grad gått i Lightrooms tecken här på redaktionen. 

Programmet har redan från början varit en av våra favoriter när det gäller allmän bildbehandling, och därför är det extra spännande med nya uppdateringar.

Den här gånger var nyheterna många med två ollika versioner av Adobe Lightroom och inte minst en enorm uppgradering av tempot i den klassiska versionen, Lightroom Classic.

Vi satte genast igång stoppuret för att ta reda på hur mycket tid man sparar numera, och vi botaniserar fortfarande i de båda programmen och förjdar oss över de nya funktionerna.

Adobe Photoshop uppgraderades också i den nya Creative Cloud-uppdateringen, och vi håller även på att testa denna för fulla muggar. 

Vill du bli bättre på Photoshop och Lightroom? Just nu får du boken Photoshopskolan med kurser i båda programmen samt två nummer av Bonnier Digital FOTO direkt i brevlådan för bara 49 kronor. 

Då får du också fullständig åtkomst till Fördelszonen med en massa videokurser om bildbehandling. 

Vi väntar med spänning på iPhone X

En annan hett efterlängtad nyhet är iPhone X. 

Nu landar den snart i brevlådan hos dem som har förhandsbokat den. Och sanningen att säga är det några här på redaktionen som har gjort just det. 

Vi ser fram emot att få den i handen och se hur bilderna blir med en kamera som kan ta in 83 procent mer ljus än tidigare.

Ny överraskning på väg från DxO?

Den här veckan kunde vi även glatt konstatera att den franska programvaruutvecklaren DxO har köpt upp Nik Collection

Förutom att Nik Collection, till vår stora glädje, lever vidare, låter det också intressant att DxO har tänkt införa Nik Collections smarta U-point-teknik, det vill säga de praktiska kontrollpunkterna som man använder för att justera i Nik Collection, i sin egen programvara som nu får namnet PhotoLab.

Och på tal om DxO, stod ju företaget bakom en snackis 2015, när programvaruföretaget lanserade den intressanta kameran, DxO One. 

Sedan dess har det varit rätt tyst på den fronten, men man kan ju hoppas på att det snart händer något även här. Visst hade det varit trevligt om DxO lanserade en 360-graderskamera eller något annat spännande?

I vår bok Photoshopskolan ingår även en rad kurser i Nik Collection. 

Just nu får du Photoshopskolan och 2 nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 49 kronor. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av