Kameror gör stjärnorna solbrända

Ny forskning visar att solarieglada kändisar kan få oväntade fördelar av att badas i blixljus på den röda mattan.

1 april 2016

För de allra flesta film- och musikstjärnorna är det otänkbart att gå på premiärer eller prisgalor utan en perfekt solbränna. Men nu visar ny forskning från ett forskningsinstitut i Düsseldorf att man kanske inte behöver tillbringa så många timmar i solbädden, bara man går på tillräckligt många galapremiärer.

Forskningsprojektet har nämligen visat att blixtljus kan påverka ens solbränna, och att det därför finns en teoretisk möjlighet för kändisarna att skippa besväret och UV-rören, och i stället lägga tiden på ännu en sväng på den röda mattan. ”Vi har utfört grundliga tester på en lång rad musikstjärnor före och efter deras ankomst till Grammy-galan i Los Angeles föra månaden, och vi kunde se en tydlig tendens i våra mätresultat”, säger forskaren bakom projektet, Dr. Gerhard Blinklicht, i ett officiellt pressmeddelande.

Har länge känt till effekten

Redan före Grammy-galan under förra månaden insåg det tyska forskningslaget att de var något på spåret. De inledande testerna visade nämligen mätbara resultat, men det verkar som att man bara får en verkligt stor effekt när hela världspressen är på plats och skjuter loss samtidigt. ”Det fungerar alltså bäst på den röda mattan när det blixtrar konstant hela vägen runt motivet. Ju mer ljus, desto större utslag får vi i våra mätresultat”, säger Dr. Blinklicht.

Som du säkert har listat ut, är detta ett aprilskämt. Vi hoppas att det gick hem!

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av