Foto: Anna Winér

Vinnaren av Nordisk Talent Award har utsetts

Utifrån en massa fantastiskt duktiga unga talanger från hela Norden har vi nu utsett vinnaren av Nordisk Talent Award samt en andra- och tredjeplats.

12 september 2016

I maj lanserade vi för första gången den stora talangtävlingen Nordisk Talent Award, och sedan dess har vi tagit emot massor av nomineringar av unga, talangfulla fotografer från Danmark, Norge, Sverige och Finland.

Nu har vi utsett vinnaren samt andra- och tredjeplatsen.

Startfältet var jämnt, och det var svårt att välja, men till slut blev det en 22-årig svensk kvinna med livlig fantasi och imponerande teknik både bakom kameran och vid bildbehandlingen som avgick med segern.

Här kan du se vilka som hamnade på prispallen i Nordisk Talent Award 2016, som utses i samarbete med Canon.

VINNARE

Anna Winér, 22 år, Sverige. Instagram // Facebook

Pris: Anna vann egentligen en resa till världens största fotomässa, Photokina, i Köln, men tyvärr kan hon inte delta. I stället mottar Anna en Canon EOS M3.

ANDRA PLATS

Anton Zeuthen, 24 år, Danmark. Instagram // Facebook

Pris: Canon EOS M3 + tar över resan till Photokina, eftersom Anna Winér har förhinder.

TREDJE PLATS

Janne Kahila, 26 år, Finland. Instagram // Facebook

Pris: Canon Connect Station CS100.

> Se fler bilder från vinnarna samt några av de övriga nominerade i Fördelszonen

I tidningen Digital FOTO, som kommer ut nu i veckan, kan du läsa våra motiveringar till varför vi utsåg just de här tre vinnarna.

Vi ser redan fram emot att få se vad Nordisk Talent Award 2017 kommer att bjuda på. Titta regelbundet in här på vår webbplats, gilla oss på Facebook och Instagram #DigiNordic, och anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om nästa års tävling.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av