Läs också

Leta fram din bästa bild som passar till temat

Månadens bild

Säl på stranden

Lars Lykke från Danmark var en av vinnarna i maj med sin bild av en säl som låg och gonade sig i morgonsolen vid Skagen.

© Lars Lykke CEWE Photo Award

Skandinavien väl representerat i världens största fototävling

Ett flertal skandinaver har redan tagit hem hedrande placeringar som månadsvinnare i världens största fototävling, CEWE Photo Award 2019. Här har närmare en halv miljon bilder skickats in till tävlingen, vilket är ett nytt rekord.

12 juni 2019 av Jeppe Vestergaard

Det finns tecken på att antalet fotoentusiaster i världen ökar för varje år. Ett av dem är att den internationella fototävlingen CEWE Photo Award har slagit ett nytt rekord.

Under temat ”Our world is beautiful” har fotoentusiaster från hela världen skickat in hela 448 152 bilder, vilket gör fototävlingen till världens största i sitt slag. 

Om du hör till de fotografer som har skickat in bilder till tävlingen kan du alltså vänta dig ännu hårdare motstånd i år, när vinnarna utses den 26 september 2019 vid en stor prisceremoni i Wien.

björn rullar runt på stranden med sin unge

Knud Fuusgaard från Danmark har tagit den här bilden i Alaska. 

© Knud Fuusgaard CEWE Photo Award

Norden med i toppen

Redan nu går det att se några av tävlingens månadsvinnare. Enligt juryn är konkurrensen i år stenhård.

än så länge har sex skandinaver fått äran att utses som månadsvinnare.

Lars Lykke från Danmark var en av vinnarna i maj med sin bild av en säl som låg och gonade sig i morgonsolen vid Skagen.

I augusti var det Anders Andersson från Sverige som gjorde intryck med sin snygga luftbild av badande gäster i en pool omgärdad av grå betong, medan Jasmine Persson, även hon från Sverige, vann i oktober med sin bild av en surfare.

Sedan blev det norrmännens tur att dominera. Först ut var Arnfinn Johansen som i november väckte beundran med sin bild ”Arctic Fox”. I januari kom sedan Anders Brakestad med sin bild ”Streets of lava”, en närmast surrealistisk bild av Tromsødalen i den blå timmen innan gryningen.

Den senaste nordiska månadsvinnaren kom i februari när Knud Fuusgaard från Danmark vann med sin bild av en diande grizzlyhona med sin unge i Alaska.

> Se alla vinnarna genom att följa den här länken.

barn och vuxna ligger och flyter i en pool

Anders Anderson från Sverige har tagit den här drönarbilden.

© Anders Andersson CEWE Photo Award

Få 25 % rabatt på fotoböcker och förstoringar på premiumpapper från CEWE

Du som prenumererar på Bonnier Digital FOTO får hela 25 % rabatt när du beställer fotoböcker eller förstoringar på premiumpapper från CEWE. 

Med en fotobok eller en fin plansch får du fram dina bilder i ljuset – och båda delarna är perfekta gåvor till brudparet, mor- eller farföräldrarna eller andra som du gillar. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av