Se vinnarna av vintertävlingen

Då har vi hittat vinnarna i vinterns stora fototävling. Här får du se de tre vinnarbilderna.

8 mars 2012

Nästan 2 500 fantastiska vinterbilder skickades in till vår stora fototävling. Vi vill tacka alla fotografer som trotsade vädret och skickade in de många kreativa och genomtänkta fotografierna.

Vinnarna är:

Första plats: Gjermund Lindstad med "Huset på udden"

Pris: Sony NEX-5N systemkamera

Gjermund har satt ihop bilden av tre olika exponeringar för att få fram en HDR-effekt. Det lyckades han med utan att överdriva effekten. Kompositionen är fin, och den kalla vitbalansen har gett särpräglade färger, där den blå snön kontrasterar bra mot det gula huset. Man kan verkligen förnimma kölden, som enligt fotografen låg omkring –25 grader när bilden togs vid Randsfjorden i Norge. Efter ett par timmars fotograferande strejkade kameran också på grund av kylan.

Andra plats: Tage Persson med "Himmel och hav"

Pris: Sony NEX-C3 digitalkamera

En stark vinterbild som har fått en HDR-effekt som gör att det syns detaljer i de ljusaste områdena, och himlen ser dramatisk ut. Kompositionen är fin med lusthuset placerat omkring en tredjedel in i bilden, som är tagen i Söderhamns skärgård och strålar av vinterstämning.

Tredje plats: Jack Høier med "Packisen"

Pris: Multifunktionsskrivaren HP ENVY 100

Det kom in en hel del svartvita bilder till tävlingen, och här har konverteringen utförts fint och gett en mörk himmel och detaljer i isen. Motivet skulle kunna vara från Grönland, men Jack tog faktiskt bilden i Rungsted på norra Själland. Kompositionen är stram, och det är fint att horisontlinjen är högt placerad, så att man ser massor av is i förgrunden.

Vi gratulerar alla tre.

[**Se alla bidragen i vår fototävling.

Klicka här.**](/yourshot/photos)

**[Visa din bild i vårt forum och

diskutera den med andra här.](/forums/vis-dit-billede)**

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av