Bilden av unga tjejer med ätstörningar är tagen av fotografen och fotojournalisten Marie Hald som är en av de unga talangerna som har kommit med i World Press-talangprogrammet "6x6 Global Talent Program".

Den här bilden från fotoserien "The Girls from Malawa" är tagen på ett behandlingscenter för ätstörningar i Polen. Fotografen, Marie Hald från Danmark, är en av de unga talangerna som har kommit med i World Press-talangprogrammet "6x6 Global Talent Program". 

© Marie Hald

Dansk och finsk fotograf i World Press-talangprogram

Marie Hald från Danmark och Esa Ylijääskö från Finland hör till de unga fotografer som World Press Photo har handplockat till sitt internationella talangprogram.

Det kan vara svårt att slå igenom som ung fotograf i en värld där miljontals bilder tas varje dag.

Organisationen World Press Photo Foundation vill därför stötta den nya generationen av fotografer och fotojournalister genom att föra fram dem i rampljuset med talangprogrammet "6x6 Global Talent Program".

Här kommer sex talanger från sex olika delar av världen få möjlighet att ställa ut sina bilder på fotofestivaler och i gallerier över hela världen. 

Gemensamt för de utvalda fotograferna är att de besitter en speciell talang men ännu inte har uppnått internationellt erkännande. 

Två skandinaviska fotografer

Bland de sex fotograferna från Europa, som valdes ut bland 95 nominerade kandidater, återfinns danska Marie Hald och finska Esa Ylijääskö. Fram till den 2 september ställer Marie Hald ut på Fotografiska i Stockholm som deras Young Nordic Photographer Of the Year 2018. 

Marie Hald utsågs med bakgrund av sitt arbete med att fotografera unga kvinnor med ätstörning. 

Søren Pagter, som är verksamhetschef på fotojournalistutbildningen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, säger: 

"Marie Halds arbete är väldigt intimt och personligt, både med avseende på reportagen och porträtten. Även om hon har vunnit priser och hennes arbete har blivit utgivet och utställt förtjänar hon ett större erkännande för hur hon sätter fokus på viktiga aspekter som rör könstillhörighet.

Om den finske fotograf Esa Ylijääskö säger den spanska fotografen Sebastián Liste:

"Direkt när jag mötte honom insåg jag att han hade en annorlunda röst, ett unikt sätt att de världen och berätta historier genom bilder. Hans uthållighet, tålamod och ömhet är sällsynta egenskaper i den här branschen."

I november förra året och i mars tidigare i år utsågs talangerna från Sydostasien och Oceanien samt Sydamerika, och under de närmaste månaderna kommer talangerna från Afrika att utses.

> Läs allt om World Press Photo här 

Priser till Sverige, Danmark och Norge

I april utsågs vinnarna av den prestigefyllda tävlingen World Press Photo. 

Där hamnade fotografer från hela Skandinavien på prispallarna i de olika kategorierna. 

Du kan se alla bilderna här

På webbplatsen kan du även ta en titt på kalendern och se om du har möjlighet att besöka World Press Photo-utställningen någonstans i världen.

> Prova två nummer av Bonnier Digital FOTO, så får du vår nya kursbok om bildbehandling med 100 tips och kurser om Photoshop, Lightroom och Elements för bara 49 kronor. Se erbjudandet här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av