Årets bästa sportfotograf

Den amerikanske fotografen Donald Miralle har tagit hem titeln som årets bästa sportfotograf vid tävlingen Pictures of The Year International.

27 februari 2012

En av världens mest prestigefyllda fototävlingar, Pictures of The Year International, som har sin bas på Reynolds Journalism Institute vid Missouri School of Journalism i USA, utser varje år fotografer i olika kategorier. I år gick utmärkelsen som årests bästa sportfotograf till den amerikanske frilansfotografen Donald Miralle för hans enasteående och mycket varierade serie sportbilder, där det i synnerhet är en som skiljer sig från mängden.

Bilden ovan är tagen under vattnet och visar tävlingssimmare vid 2011 Ford Ironman Championship i Kailua Bay i Hawaii, som simmar över ett massivt fiskstim. Tävlingen är en av de absolut hårdaste i sitt slag, där omkring 2 000 deltagare kämpar i 30 graders värme med en luftfuktighet på omkring 90 procent. De simmar 3,86 km, cyklar 180,2 km och springer 42,2 km. Deltagarna ska genomföra loppet på under 17 timmar för att få kalla sig Ironman.

Donald Miralles övriga sportbilder kan beskådas här.

På fototävlingens andraplats hittar man Ezra Shaw från Getty Images, medan tredjeplatsen gick till Jim Davis från Boston Globe.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av