Finskt drönarskämt sågar sig fram genom internet

Tre finska killar fick en livsfarlig idé som blixtsnabbt blev ett YouTube-fenomen.

7 april 2016

Under dagarna är en vanvettig finsk uppfinning på god väg att bli en hit på sociala medier. Uppfinningen kallas för Killerdrone och är en farlig kommentar till hela drönardebatten.

En av männen bakom idén är Miika Ullakko som berättar att de hade tröttnat på allt prat om vad drönarna ska kunna göra för oss i framtiden. Därför bestämde han sig för att utrusta en jättestor drönare med en något annorlunda last än de kameror och postpaket som vanligtvis hänger under de snabba maskinerna.

”Drönare är coola eftersom de är väldigt bra på vad de gör. Men folk har väldigt orealistiska förväntningar om vad de faktiskt klarar av. Medierna har till exempel helt hakat på tanken om drönare i postväsendet, vilket jag anser vara ett stort skämt”, säger Miika Ullakko til Dronelife.

Avvisar beskyllningar om aprilskämt

Trots att videon i Finland först ansågs vara ett snabbflygande aprilskämt, står Miika Ullakko fast vid att videon faktiskt är sann, men att den tunga motorsågen sätter klara begränsningar för drönarens flygförmåga:

”Vi hade stora problem. Systemet var inte lika enkelt att tillverka som det kanske ser ut i videon, och drönaren är hela tiden på gränsen av vad den klarar att lyfta, så den kan inte flyga mer än fem minuter på ett batteri. Motorsågens tunga vikt och stora storlek i förhållande till drönaren betyder också att den är extremt instabil att flyga med”, förklarar han.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av