Frågor och svar om Keepit Plus

Du får 50 gigabyte kostnadsfri backup i och med din prenumeration på Digital FOTO. Här har vi samlat de viktigaste frågorna och svaren om tjänsten.

30 september 2015

I din prenumeration på Digital FOTO ingår hela 50 gigabyte plats på nätet för backup av dina filer. När du har installerat programmet på din pc eller appen i din smarttelefon eller surfplatta, är det lätt att kopiera filer till och från online-enheten, så att du aldrig mer behöver förlora bilder eller videoklipp.

Med Keepit kan du samla hela ditt digitala liv på ett enda ställe. Du kan alltid hämta en kopia ifall du skulle förlora dina data i datorn, mobilen eller inkorgen. Men Keepit kan faktiskt mycket mer än så, för du kan alltid hitta och dela dina filer med andra även om du inte har datorn med dig.

> Kom igång med Keepit

FRÅGOR OCH SVAR OM KEEPIT

Hur säkert är Keepit? Dina data skickas över en krypterad TLS-anslutning till Keepits serverhallar. Här lagras de krypterat med hjälp av AES-teknik. Dina data är alltså så säkra de kan vara.

När tar Keepit backup av mina filer? Keepit använder CDP, som står för "Continuous data protection", vilket innebär att Keepit tar en backup så fort det sker en förändring i någon av de filer som du har bett Keepit om att skydda. Det innebär att det kan finnas flera backuper på samma dag eller inga på en hel vecka om det inte skulle ske någon förändring. Backupen sker i bakgrunden. Om den skulle avbrytas fortsätter den på samma ställe nästa gång du ansluter till internet.

Tar Keepit en fullständig backup varje dag? Keepit kommer ihåg hela kopian av alla dina data varje gång du ändrar dem, och Keepit kommer ihåg hur dina data såg ut hela 30 dagar bakåt i tiden. Du behöver alltså inte längre bekymra dig för bilder som du har råkat radera av misstag, eller dokumentet där det försvann ett välskrivet avsnitt. Keepit använder en smart teknik för att bara överföra ett absolut minimum av data via din internetanslutning. När din första backup är komplett överförs bara de ändringar som sker.

Var sparas mina filer? Din backup ligger krypterad i Keepits serverhallar på två olika geografiska platser i Danmark. Dina data säkerhetskopieras alltså mellan dessa två platser, som båda är i teknisk särklass. Här hanteras också stora företagslösningar och över 130000 webbhotell.

Hur länge är det kostnadsfritt för mig att använda Keepit? Så länge du prenumererar på Digital FOTO kostar det inget för dig att säkerhetskopiera 50 gigabyte data. Om du behöver mer plats än de 50 gigabyte du får kan du enkelt uppgradera till Keepits lösning på en hel terabyte. Du får dessutom rabatt som prenumerant på Digital FOTO.

Var hittar jag mitt prenumerationsnummer? Du hittar ditt prenumerationsnummer vid dina adressuppgifter på inbetalningskortet som medföljer tidningen. Om du har svårt att hitta ditt nummer kan vår kundtjänst hjälpa dig. Du hittar telefonnumret till kundtjänst här >>

Hur blir jag prenumerant? Du beställer bara Digital FOTO här på vår webbsajt. Vi har alltid bra erbjudanden för nya prenumeranter. När du får hem din första tidning får du samtidigt ett inbetalningskort med ditt prenumerationsnummer. >> Du ser våra aktuella introduktionserbjudanden här >>

> Kom igång med Keepit

Kundtjänst

Har du frågor om din Keepit-backup? Skriv ett mejl till Keepits kundtjänst - klicka här >>

Har du frågor om din prenumeration på tidningen? Kontakta Digital FOTOs kundtjänst - klicka här >>

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av