Den nya EOS R5-kameran från Canon

EOS R5 har funktioner som hittills bara har funnits hos betydligt mer avancerade – och dyrare – cinema-kameror.

© Canon

Canon avslöjar fler detaljer om EOS R5-kameran

Canon har offentliggjort fler specifikationer för den kommande kameran EOS R5. Modellen blir den första i sitt slag med inbyggd bildstabilisering i kamerahuset. Dessutom har den en enastående videoupplösning på 8K, vilket motsvarar biografkvalitet.

Canon EOS R5 blir den första spegellösa systemkameran med 8K

Canon har nu avslöjat ytterligare några detaljer om den kommande spegellösa fullformatskameran EOS R5. 

Canon EOS R5 har enligt tillverkaren utvecklats utifrån en ökande efterfrågan hos så kallade content creators, som vill ha en kamera som både tar fantastiska stillbilder och spelar in film i hög kvalitet.

Den sublima videokvaliteten tar sig framför allt uttryck i att modellen kommer med imponerande 8K RAW – vilket motsvarar 33 megapixel i 16:9-format. Det gör det möjligt att spela in enormt detaljrika videor som motsvarar biografkvalitet.

Modellen har inbyggd bildstabilisering i fem axlar, vilket ger videor av en avsevärt högre kvalitet. Bildstabiliseringen kan även samverka med den optiska stabiliseringen hos Canons EF-objektiver.

Kameran har dessutom två kortplatser: en för CFexpress-kort och en för SD-kort. 

> Läs också: Ska jag välja en systemkamera med eller utan spegel?

Canon EOS R5 kommer bland annat att ha nedanstående funktioner:

  • Dubbla kortplatser – 1x CFexpress och 1x SD UHS-II
  • Optisk IBIS (In-Body Image Stabilizer) med stabilisering i 5 axlar kan användas i kombination med objektivets IS
  • 8K RAW – Canon EOS R5 blir därmed den första spegellösa systemkameran med bättre video än de äldre modeller som spelar in video i 4K eller 6K.

Läs mer om kamerans specifikationer här.

Den nya kameran EOS R5 från Canon

Canon EOS R5 kommer att vara den första spegellösa systemkameran i världen som kan spela in video i 8K-upplösning, vilket motsvarar biografkvalitet. 

© Canon

Ny kamera till film- och broadcastbranschen

Och Canon kommer också med fler nyheter. 

EOS C300 Mark III är den nästa generationens Cinema EOS systemkamera från Canon, med en ny Super 35mm 4K CMOS DGO (Dual Gain Output)-sensor, en modulbaserad design och möjlighet att filma i flera olika format. 

Canon avslöjar också CN10X25 IAS S, ett mångsidigt, 8K-kompatibelt, 10x CINE-SERVO-zoomobjektiv med ett exceptionellt stort brännviddsområde på 25–250 mm. 

Läs mer om kameran här.

> Läs också: De bästa kamerorna just nu

 EOS C300 Mark III har en modulbaserad design, och kameran gör det möjligt att spela in i flera olika format. 

© Canon

Nytt objektiv till broadcast-studion

Canon har även tillkännagivit att de utökar sitt sortiment av kraftfulla och effektiva 2/3" 4K-broadcast-objektiv med kompakta och lätta CJ18ex7.6B KASE. 

Broadcast-zoomobjektivet på 2/3", är kompatibelt med 4K och har en mångsidig 18x zoom med ett brännviddsområde på 7,6–137 mm samt otroligt höga optiska prestanda. 

Läs mer om objektivet här.

> Läs också: Det betyder objektivets bländarvärden

CJ18ex7.6B KASE

Tack vare en ny, smart design utan extender är det här broadcast-objektivet mindre och lättare, vilket gör det väldigt väl lämpat för studioproduktioner där man inte behöver så stort zoomomfång.

© Canon

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av