Fotograf med kamera

Få tips som ger dig bättre bilder i Fördelszonen.

© Shutterstock

Bli en bättre fotograf med Fördelszonen

I en ny video i Fördelszonen tipsar vi om hur du åstadkommer bättre komposition vid fototillfället, och så får du ett användbart knep som ger bättre kontroll över Lightroom.

27 februari 2018 av Kristoffer Engbo

I Fördelszonen får prenumeranter på Bonnier Digital FOTO ta del av massor av videor om fototeknik och bildbehandling, guider, testbilder från recenserade kameror och mycket annat.

Vi har precis lagt upp nya videor i Fördelszonen, och i det senaste avsnittet av videoserien Tipshörnan går vi igenom bilder från tidningens läsare och kommer med tips om bättre komposition som du själv kan dra nytta av när du fotograferar.

I Fördelszonen hittar du även massor av videor om Lightroom, och i en av de nya videorna får du ta del av ett knep som ger större kontroll över skjutreglagen, så att du enkelt kan göra ännu mer exakta justeringar på dina bilder.

Vi har också spelat in en ny video där du kan se hur du kan göra dina videoklipp bättre direkt i Lightrooom. Du kan bland annat justera ljushet och färger och anpassa längden på dina klipp.

Photoshop-skolan: Så gör du ett kollage med bilder

I den här videon i Fördelszonen lär du dig att göra ett snyggt kollage med dina bilder. 

I Fördelszonen får du också ett nytt avsnitt i videoserien Photoshop-skolan, och så kan du få inspiration till djurfoton i en video där naturfotografen Morten Hilmer fotograferar rävvalpar.

Få skarpare bilder med ett fåtal klick

Du som prenumererar på tidningen kan gå till Fördelszonen och ladda ned våra favoritinställningar till Lightroom och Photoshop, eller så kallade förinställningar och funktionsmakron som du också kan använda på dina bilder. Från Fördelszonen kan du ladda ned en fil som du kan importera i Lightroom eller Photoshop, varpå du med ett fåtal klick kan använda dig av våra justeringar.

Nu kan du ladda ned ett nytt funktionsmakro till Photoshop, som ger extra skärpa till dina bilder i tre olika nivåer.

Nu kan du även se våra testbilder som är tagna med Canons nya kompaktkamera för entusiaster, Canon PowerShot G1 X Mark III, och med Sonys lilla actionkamera med stor sensor, Sony DSC-RX0.

Just nu kan du få full åtkomst till Fördelszonen med 1 nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 29 kronor. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av