Canon Powershot SX210 IS

Världens minsta med 14x zoom

Med tanke på att kameran bara är 3,2 cm tunn är det nästan ofattbart att det finns plats för en zoomkonstruktion som går från 28 mm vidvinkel och ända ut till 392 mm tele.

Powershot SX210 IS är faktiskt världens tunnaste kamera med så mycket zoom. Och dessutom är den lilla modellen sprängfylld med funktioner.Vi har inte möjlighet att gå igenom dem alla, men det finns en ny funktion som vi bara måste nämna.

Kameran registrerar nämligen när ett motiv blinkar med ögat eller ler, och tar sedan en bild. Det gör det lättare att ta bra porträttbilder och använda självutlösare. Det är också fint att kameran känner igen 22 olika motivtyper, så att man inte behöver ställa in den på makro, porträtt eller något annat.

SX210 IS känner igen hela 35 ansikten och ställer in fokuseringen, exponeringen och blixten perfekt. Man kan även utnyttja motivigenkänning när man använder videofunktionen, som dessutom frestar med stereo och HD-upplösning på motsvarande 720p. Tack vare den dynamiska bildstabiliseringen, som arbetar tillsammans med den traditionella stabiliseringen, slipper man problem med att de rörliga bilderna hoppar om man går samtidigt som man filmar.

Alltihopa styrs av den snabba DIGIC 4-processorn, som Canon även använder i sina professionella EOS-modeller.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av