Världens häftigaste zoomkamera

Olympus var en av de första kameratillverkarna som kastade sig in i zoomkapplöpningen på allvar, och nu har man fått fram ännu en världsmästare. Den nya modellen SP-590 UZ erbjuder nämligen inte mindre än 26X zoom.

13 februari 2009

Marknaden för kompaktkameror med extrem zoom utecklas mycket snabbt. Det är en mycket populär kamera typ, eftersom den ger möjlighet att fotografera i nästan alla situationer.

Med modellen SP 550 UZ blev Olympus för ungefär två år sedan först med 18x zoom. Med SP-590 UZ är vi nu uppe på 26x zoom, som täcker brännviddsomfånget 26–676 mm. Det är ett fantastiskt omfång, inte minst eftersom den kraftiga vidvinkeln gör det möjligt att ta storslagna landskapsbilder där det mesta kommer med. Och med hjälp av det kraftiga telet kan man komma mycket nära motiv som befinner sig långt bort.

SP-590 UZ är mycket lik sina föregångare i den populära SP-serien, men överraskande nog är den en aning mer kompakt. Den kompakta kameran har samma fina ergonomi som sina föregångare, och den utstrålar hög kvalitet.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av