Under vatten med ringblixt

Pentax har fräschat upp sitt sortiment av robusta undervattenskameror med nya modellen Optio W90. Den lilla tuffingen KLARAR FALL OCH KYLA OCH KOMBINERAR MAKROFOTOGRAFERING MED DIGITAL ZOOM.

30 juni 2010

Sommaren är här, och vad kunde vara mer lockande än en simtur tillsammans med en undervattenskamera. Den föregående modellen, Optio W80, klarade ett vattendjup på fem meter. Nya W90 klarar sex meter och upp till två timmars kontinuerlig användning. Dessutom klarar den ett fall på 1,2 meter. Enligt tillverkaren är modellen dessutom dammtät och ska klara kyla ner till tio minusgrader.

Optio W90, som kostar 3495 kronor, har en upplösning på 12,1 megapixlar och 5x zoom. Den nya funktionen Digital Microscope är en digital zoom för användning vid makrofotografering, och här är närgränsen bara en centimeter.

Kameran har tre LED-makrolampor som sitter runt objektivet. Tillsammans bildar de ett slags ringblixt och belyser motivet på ett sätt som gör att störande skuggor undviks. Funktionen är speciellt bra när man fotograferar t.ex. insekter eller små detaljer på växter. Dessutom blir det lättare att se motivet på skärmen i mörker.

Högsta ISO-värde är hela 6400, vilket är bra i svagt ljus. Skärmen på 2,7 tum har en upplösning på 230 000 punkter. Bildvisning kan dessutom göras i bredformatet 16:9. Den nya modellen kan känna igen upp till 32 ansikten på människor och upp till tre hund- eller kattansikten.

Man kan programmera Optio W90 så att exponeringen görs när djuret tittar mot kameran. Det går även att spela in videoklipp i HD-format med en upplösning på 1280 x 720 pixlar i formatet 16:9.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av