Superzoom till lågpris

En liten men avancerad kamera med kraftig zoom behöver inte kosta en förmögenhet. Fujifilms senaste modell erbjuder 18x zoom, HD-video och manuella inställningar, och den kostar under 3000 kronor.

Fujifi lm har stolta traditioner när det gäller zoomkameror som är fulla av funktioner samtidigt som de inte nödvändigtvis kostar skjortan.

Den senaste modellen, Finepix S2500HD för 2995 kronor, har utrustats med några av de spännande funktionerna från den avancerade Finepix HS10, och dessutom har den högre upplösning. HS10 har 10,3 mega pixlar, och S2500HD har 12,2 megapixlar. Däremot får man i den nya modellen nöja sig med HD-video i upplösningen 1280 x 720 pixlar i stället för Full HD.

Den nya, kompakta zoomkameran har 18x zoom som täcker ett brännviddsomfång på 28–504 mm. Den inbyggda bildstabiliseringen sitter i själva kameran, och det högsta ISO-värdet är 6400. Utöver alla motivprogrammen kan man även använda tidsautomatik eller bländarautomatik.

Kameran har en smart fokus-funktion som gör det möjligt att hålla skärpan på rörliga motiv, och med Instant Zoom kan man beskära bilden redan vid fotograferingen, när man använder de längsta brännvidderna.

S2500HD har även ansiktsigenkänning, och den reagerar på både leenden och blinkningar när man fotograferar människor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av