Superzoom från Samsung

Nu kommer ännu en modell i klassen med superzoomkameror. Nyheten Samsung WB5000 täcker ett omfång från 26 mm vidvinkel till 624 mm tele och har 24x optisk zoom.

12 januari 2010

Den läg-ger sig därmed i toppen av zoomfältet och överträffas bara av Olympus SP-590 UZ, som har 26x zoom. Det handlar alltså om en helt ny kameraserie från Samsung, som de senaste åren har fokuserat på fickkameror med högst 10x zoom. Utseendemässigt skiljer sig kameran från Samsungs tidigare modeller och liknar en miniatyrversion av en systemkamera. Kameran för 4000 kronor har ett objektiv från Schneider-Kreuznach och optisk bildstabilisering.

Ingen blundar

Fotoentusiasten kan glädja sig åt att det för-utom en rad program även finns möjlighet till full manuell kontroll, och man kan ta bilder i råformat. ISO-värdet kan ställas in på 3 200, och om man accepterar en hälften så stor filstorlek kan man gå ända upp till ISO 6 400. Kameran har inbyggd ansiktssökning som kan registrera upp till 20 olika ansikten, och man kan söka efter sina favoriter när man bläddrar igenom sina bilder. Vidare kan man aktivera kamerans leendeavkänning, och med inställningen Blink Detection Mode kan man undvika att ta bilder där någon blundar. WB5000 kan även spela in video i HD-format med en upplösning på 1 280 x 720 pixlar med 30 bilder per sekund.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av