Pentax K-m

Superbillig systemkamera

Tack vare Pentax kan man nu få en rykande färsk systemkamera komplett med objektiv for under 5000 kronor.

11 december 2008

Den nya kameramodellen, som fått namnet Pentax K-m, har en upplösning på 10,0 megapixlar samt inbyggd bildstabilisering och sensorrengöring.

Om man bortser från Nikon, som fortsätter att sälja sina gamla kameramodeller till kraftigt reducerade priser, är det Pentax som vanligtvis erbjuder de billigaste moderna systemkamerorna.

Splitternya Pentax K-m har ett rekommenderat pris på endast 4 998 kronor, och då ingår ett standardobjektiv på 18–55 mm. För att locka förstagångsköparna har man valt en enkel utformning med ett minimum av knappar, men under ytan är K-m fullspäckad med avancerade funktioner.

Precis som Pentax övriga systemkameror har K-m bildstabilisering i kamerahuset, och modellen har dessutom sensorrengöring.

Kameran är förhållandevis snabb och kan ta upp till 3,5 jpeg-bilder i sekunden, så den lämpar sig väl för actionfotografering.

Kamerans autofokus har fem fokus punkter, och med den så kallade Auto- Picture-funktionen ska kameran kunna ta perfekta bilder med utgångspunkt i motivtypen. Kameran har tio olika motivprogram för bland annat solnedgångar, levande ljus och museum.

Man kan också välja tidsautomatik, bländarautomatik eller full manuell kontroll. Förutom dessa alternativ kan man välja programmet Sv. Då ställer man in vilket ISO-värde man vill använda och sedan väljer kameran en lämplig bländare och slutartid.

K-m använder fyra AA-batterier och är kompatibel med Pentax objektiv och blixtar.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av