Sony trappar upp fullformatskriget

Canon och Nikon har länge erbjudit fotoentusiasterna att köpa en fullformatskamera utan att de måste pantsätta huset, men nu vill Sony också vara med. DEN SPRILLANS NYA MODELLEN ÄR PÅ DE ALLRA FLESTA PUNKTER LIK TOPPMODELLEN ALPHA 900 MEN ÄR BILLIGARE

24 september 2009

Japanska Sony inleder nu ett frontalangrepp mot Canon EOS 5D Mark II och Nikon D700, som hittills har varit de billigaste modellerna på marknaden med en bildsensor i fullformat. Elektronikgiganten trumar med högre upplösning till ett rekommenderat pris på bara 27 000 kronor.

Nya Alpha 850 har samma bildsensor, med en upplösning på hela 24,6 megapixlar, som den dyrare storebrorsmodellen Alpha 900. Likaså ärver den de två BIONZ-processorerna för bearbetning av all den information som sensorn registrerar.

Huset är byggt i magnesium, och alla knappar och vridreglage är föreseglade så att kameran ska motstå fukt och damm. Autofokusen är också samma som i Alpha 900. Den har nio fokuspunkter samt ytterligare tio hjälppunkter.

Det finns också ett system som ser till att ljusstarka objektiv med bländare F2.8 eller bättre får lättare att fokusera. Kameran har Sonys D-Range Optimizer, som ger fler detaljer i både skuggor och högdagrar. Det har också fått plats en så kallad Intelligent Preview, där kameran tar en bild och sedan visar effekten av inställningar som exponering och vitbalans innan man tar den slutgiltiga bilden.

Man kan ta tre bilder per sekund, vilket är lite mindre än hos konkurrenterna. Skärmen på 3,0 tum med 921 600 punkter är också hämtad från storebror, men det har även avsaknaden av direktvisning och videoinspelning. Alpha 850 säljs både som ensamt kamerahus och från november med det helt nya objektivet 28-75mm F2.8 SAM. Paketpriset är ännu inte klart.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av