Apple Safari 4

Snabbare internet – helt gratis

Tre gånger snabbare nätåtkomst plus en massa nya funktioner helt gratis – det är det senaste erbjudandet från Apple, som har släppt en ny webbläsare för Mac och Windows-datorer.

23 april 2009

Safari har nämligen kommit i version 4, som tills vidare är en betaversio , men vi har provat den och den fungerar fint. Förutom att webbsidorna laddas ner snabbare när man surfar finns det en rad små men smarta nyheter.

Top Sites visar en vägg med miniatyrer av de webbplatser man besöker oftast. Genom att klicka på miniatyrbilderna kommer man snabbt till respektive sida.

Med Full History Search kan man söka efter ord på de webbplatser man har besökt. De webbplatser som innehåller det sökta ordet visas i ett flöde av miniatyrer, som i exempelvis Itunes, och så kan man bläddra bland sidorna för att hitta det man letar efter.

Det har även blivit lättare att ha flera sidor öppna på en gång utan att förlora överblicken. Man kan öppna nya flikar genom att klicka på symbolen + längst upp i webbläsaren, och det finns möjlighet att zooma in med två nya knappar. Safari 4 är som sagt gratis och kan hämtas via http://www.apple.com/se/safari/

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av