Skrivaren visar foton på tv

Nu ska skrivaren inte längre stå i arbetsrummet, utan anslutas till HD-tv:n i vardagsrummet via HDMI-kabel, så att man kan se bilderna på den stora skärmen.

15 maj 2008

Sonys fyra nya fotoskrivare, DPP-FP95, DPPFP85, DPP-FP75 och DPP-FP65, använder den så kallade dye-sub-tekniken, som ger mer hållbara utskrifter. Nu ska skrivaren inte längre stå i arbetsrummet, utan anslutas till HD-tv:n i vardagsrummet via HDMI-kabel, så att man kan se bilderna på den stora skärmen.

De två största modellerna, DPP-FP85 och DPP-FP95, är Sonys första fotoskrivare med HDMI-utgång, så att de kan anslutas direkt till en HD-klar tv. Skrivarna kan dessutom styras med tv:ns fjärrkontroll.

Utskriftshastigheten hos de fyra modellerna är på topp. DPP-FP65 och DPP-FP75 skriver ut foton på 10 x 15 cm på strax över en minut, och de två kraftfullare modellerna DPP-FP85 och DPP-FP95, som har snabbare processorer, klarar uppgiften på ynka 45 sekunder.

Enligt Sony är samtliga skrivare mycket lätta att använda. Det är bara att sätta i kamerans minneskort och titta på bilderna på skrivarens lcd-skärm. Sedan guidas man genom alternativen med hjälp av ikoner på skärmen.

De fyra modellerna har fiffiga och enkla inbyggda funktioner, t.ex. automatisk kor rigering av röda ögon. DPP-FP85 och DPP-FP95 kan även korrigera hudtoner, säkra en perfekt exponering och justera fokuseringen. Rekommenderat pris är 2 000 kronor för toppmodellen DPP-FP95, 1 700 kronor för DPP-FP85 och 1 500 kronor för DPP-FP75, medan DPP-FP65 kostar 1 200 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av