Digital IXUS 990 IS

Skaka kameran – när du vill se bilder

Canon uppgraderar åter sin populära Ixusserie med kompakta och snygga fickkameror. En av de mest spännande modellerna är flaggskeppet Digital Ixus 990 IS, som har en elegant finess kallad Smart Active Display.

18 februari 2009

Med funktionen kan man bläddra igenom alla sina bilder på den 3,0 tum stora skärmen utan att ständigt behöva klicka på en liten knapp. I stället skakar man bara lite på kameran, så bläddrar den automatiskt fram till nästa bild. Funktionen är mycket lik den som finns i vissa mobiler, där man kan byta musikfil genom att skaka på telefonen.

Via kamerans HDMI-utgång kan man visa sina bilder och inspelningar på en platt-tv i hög upplösning. Digital Ixus 990 IS kan spela in HD-video i upplösningen 1080 x 720 pixlar.

Toppmodellen bland de nya Ixus-kamerorna har en upplösning på 12,1 megapixlar och ett objektiv med 5x optisk zoom samt inbyggd bildstabilisering.

De nya Ixus-kamerorna använder den kraftfulla bildprocessorn Digic 4, som ska ge en högre bildkvalitet och göra kamerans funktioner snabbare.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av