Sigma DP1x

Råformat i byxfickan

Sigma har uppdaterat kamerorna i DP-serien, som vänder sig till kräsna fotoentusiaster.

3 maj 2010

Nya Sigma DP1x har samma bild processor som DP2 och systemkameran SD15. Den nya processorn har en kortare behandlingstid, vilket alltså gör kameran snabbare.

Dessutom ska en förbättrad autofokus ge snabbare fokuseringstider. Samma sak gäller DP2s, som dessutom utrustats med en så kallad Power Save-funktion, som ska förlänga batteritiden. Kameran har den senaste programvaran för behandling av råfiler, som ger högre hastigheter och bättre bildkvalitet vid höga ISO-värden.DP1x och DP2s är utrustade med Foveon-sensorer, som mäter 20,7 x 13,8 mm. De är betydligt större än bildsensorerna i vanliga kompaktkameror och ger bättre bildkvalitet.

Båda modellerna har en upplösning på 14,1 mega-pixlar. DP1x är utrustad med ett fast objektiv på 16,6 mm och bländare F4.0, medan DP2s har ett objektiv på 24,2 mm och bländare F2.8. Om man räknar med brännviddsförlängningen får man 28 respektive 41 mm. Båda kamerorna har fått en mindre ansiktslyftning med röda ikoner.

DP2s kostar omkring 7900 kronor, men det är ännu inte fastställt vad DP1x kommer att kosta eller när den kommer att lanseras.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av