Samsung WB2000

Panorama och action i fokus

Samsung har tagit sig rejält i kragen, och nya kompakten WB2000 har bland annat en avancerad och lätt panoramafunktion samt videoklipp med 1000 bilder per sekund.

17 maj 2010

Genom att kombinera en cmos-sensor med en uppdaterad bildprocessor kallad DRIMe III har koreanska Samsung kunnat skapa en mycket snabb kamera med kompakt design, WB2000.

Vid serietagning kan man t.ex. fotografera med en hastighet på tio bilder per sekund i full upplösning, som är 10,0 megapixlar. Man kan även spela in Full HD-video samtidigt som man tar en bild i högsta upplösningen. Och en annan finess är inspelning av videoklipp med 1000 bilder i sekunden, vilket är perfekt för slowmotion när man t.ex. vill specialstudera en surfares teknik.

WB2000 har 5x optisk zoom, och objektivet täcker motsvarande 24 till 120 mm och har inbyggd optisk bildstabilisering. Och om vidvinkeln på 24 mm inte är tillräckligt stor finns det en lättanvänd funktion som ger fina panoramabilder. Skärmen på 3,0 tum är av den speciella AMOLED-typen, som bland annat ger högre kontrast och lägre strömförbrukning.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av