P80 - kameran som tror att den är en systemkamera

COOLPIX P80 har allt: kraftfullt objektiv, manuella och automatiska lägen och avancerad teknik i ett kompakt och ergonomiskt kamerahus. Alla som letar efter en flexibel högkvalitetskamera som är lätt att ta med sig överallt kommer att bli förtjusta över resultaten.

14 april 2008

18x zoom, vidvinkel, VR och ISO 6400 i ett litet kompakt format.

Nikon Europa lanserade i dag COOLPIX P80, ett nytt tillskott till den framgångsrika COOLPIX P-serien. Den nya 10-megapixelkameran har ett NIKKOR-objektiv med stor räckvidd, 18x zoom med utökad kapacitet för telefoto och inbyggd bildstabilisering (VR) för klara och skarpa resultat.

Kameran har det mest kompakta huset i sin klass och ett zoomobjektiv med en räckvidd från vidvinkel till supertele (motsvarande 27–486 mm i småbildsformat), och är utformad för aktiva fotoentusiaster som vill kunna fånga fina detaljer. Kameran har manuell exponeringsstyrning (slutare och bländare) och en hög känslighet på upp till ISO 6400 i svagt ljus. Det kraftfulla zoomobjektivet kan fokusera på motiv som är så nära som 1 cm och tack vare bildstabiliseringen (VR) stabiliseras bildsensorn och motverkar kameraskakningar. Nikons EXPEED bildbearbetningskoncept gör P80 till en modern lösning för kameraentusiaster, med avancerade digitala funktioner i ett kompakt format.

Kameran har en elektronisk sökare som möjliggör en exakt komposition genom hela zoomområdet. Den har även en stor 2,7-tums-monitor med antireflexbehandling och bred betraktningsvinkel.

Med kombinationen av ett zoomobjektiv med stor räckvidd, bildstabilisering och hög upplösning har P80 mycket höga prestanda. Tre unika Nikoninnovationer som är utformade för porträtt och gruppfotografering – Ansiktsprioriterande AF, In-Camera Red-Eye Fix och D-Lighting – stöds av hög ISO-känslighet i situationer med svagt ljus. Dessutom finns funktion för filminspelning och 15 motivtyper som optimerar kameran för särskilda miljöer och situationer.

Funktionen Optimera bilden ger kreativa möjligheter efter att en bild har tagits. Användaren kan ta monokroma bilder med hjälp av fyra olika filter, och samtidigt spara originalversionen av bilden i färg.

COOLPIX P80 är den idealiska kameran för fotoentusiasten som vill ha bekvämligheten med en sikta-och-tryck-kamera, men full manuell kontroll – och alla tänkbara varianter däremellan. Med 15 motivtyper som är förkonfigurerade för till exempel natt, fyrverkeri, landskap, panorama och sport kan kameran förinställas för bästa resultat i många vanliga miljöer. Med filminspelningsfunktionen går det att spela in både realistisk action, med en bildhastighet av 30 bps, och time lapse-sekvenser, med motiv som utvecklas långsamt under flera timmar eller till och med dagar. Kameran levereras med ett internminne på 52 MB, och fungerar även med SDHC-minnesmedia vilket gör höghastighetslagring av tusentals bilder på ett enda kort möjlig.

P80 kommer att säljstarts den 25 april 2008 hos alla Nikonåterförsäljare till en kostnad av 3 990 kr inkl moms. Tillbehör som medföljer är litiumjonbatteri, batteriladdare, USB/ AV-kabel, kamerarem och Nikons CD Software Suite.

www.nikon.se

Med alla COOLPIX modeller ingår Nikons introduktionskurs COOLschool på 2 timmar, där kunden får tips om hur man lätt tar den bästa bilden (värde 495 kr).

Länk

www.nikon.se

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av