Olympus E-620

Olympus moderniserar med ny systemserie

Med E-620 vill den japanska tillverkaren försäkra sig om att ha den starkaste laguppställningen i segmentet med de mest kompakta systemkamerorna.

15 april 2009

De två mindre modellerna försvinner nämligen inte, och den nya modellen har högre upplösning, bättre autofokus och flexibel skärm.

Det speciella Four Thirds-systemet gör det möjligt att konstruera kompakta systemkameror, och det är ett trumfkort för Olympus. E-420 och E-520 är bland de minsta på marknaden, och nu lanserar tillverkaren en tredje kompakt modell.

Med måtten 13,0 x 9,4 x ,0 cm och vikten 525 gram är nya E-620 världens minsta och lättaste systemkamera med inbyggd bildstabilisering. Den har även en fullt rörlig skärm, vilket gör att man får större glädje av direktvisningen.

Den nya modellen är även bättre än de mindre modellerna på att fånga motiv i rörelse. E-620 har nämligen fem korspunkter som ger större precision i autofokussystemet, och dessutom kan kameran ta fyra bilder per sekund.

E-620 ger även möjlighet att trådlöst fjärrstyra tre externa blixtgrupper, som kan ställas in oberoende av varandra, vilket gör att man kan skräddarsy belysningen i en liten fotostudio.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av