Sony HDRCX500

Ny sensor med låg brusnivå

Sony uppdaterar sitt HD-flaggskepp i HDRCX500-serien med en helt ny bildsensor, som bland annat lär minska bruset i inspelningarna. Hos den nya cmos-sensorn Exmor R täcker fotodioderna pixlarna helt, vilket de inte gjorde tidigare.

12 augusti 2009

Det ökar videokamerornas känslighet och gör dem därmed bättre på att registrera detaljer i svagt ljus. Dessutom sker konverteringen från analog till digital

numera i bildsensorn i stället för i separata kretsar och slutligen sitter fotodioderna tätare på sensorns yta. Alla dessa förbättringar bidrar till att höja bildkvaliteten.Den nya bildsensorn på 12,0 megapixlar kommer att finnas i videokamerorna HDR-CX520VE och HDR-CX505VE, som har 64 gigabyte respektive 32 gigabyte inbyggt minne.

Båda modellerna spelar in i Full HD med 1 920 x 1 080 pixlar i formatet AVCHD, och en annan nyhet är att videosekvenserna automatiskt konverteras från interlaced till progressive med 50 bilder per sekund när man spelar upp dem via en HDMI-kabel. Rent teoretiskt ger progressive mindre skakiga bilder. De två videokamerorna är också utrustade med bättre bildstabilisering, som motverkar skakningar i tre riktningar. Det nya Sony G Lensobjektivet har 12 gånger optisk zoom, och skärmen är på 3,0 tum med en upplösning på 230 000 pixlar.

Andra nyheter är att videokamerorna med hjälp av ansiktssökning kan följa ett visst ansikte i en folksamling, och att videosekvenserna automatiskt förses med GPS-information och placeras ut på en karta. HDR-CX520VE och HDR-CX505VE kostar 15500 respektive 13500 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av