Adobe Photoshop CS4

Nu kommer Photoshop CS4

Den nya versionen av Photoshop innehåller många nyheter som kommer att underlätta bildbehandlingen.

13 november 2008

Nu kan man zooma i bilderna med en glidande rörelse, och om man behöver rotera ett foto finns det ett nytt verktyg för uppgiften, så att det går snabbt att vrida bilden rätt.

Via en helt ny palett för justeringar når man snabbt funktioner som Nivåer, Kurvor och Mättnad. Om man gör markeringar med hjälp av masker kan man nu använda paletten Masker, där man kan finjustera kanter och mycket mer.

Och så finns det en fiffig nyhet för skalning. Om man t.ex. ska göra en bild bredare, analyserar funktionen Content-Aware Scaling bilden och ser till att bilden bara utvidgas i områden som klarar det. Om det finns människor på bilden blir de inte bredare, medan en enfärgad bakgrund sträcks ut på bredden.

Smartare, lättare, snabbare

Många av programmets funktioner har dessutom förbättrats. Det gäller bl.a. råkonverteraren, som nu har nått version 5, där man kan välja att justera delar av en bild.

Verktygen Skugga, Efterbelys och Svamp har också förbättrats, så att de inte ska förstöra färger och kontrast.

I paletten Lager kan man nu kombinera flera bilder av samma motiv där skärpan ligger på olika ställen, så att man får en enda bild med perfekt skärpa från förgrund till bakgrund.

Photoshop CS4 kostar 9875 kronor, och den udvidgade versionen Photoshop CS4 Extended kostar 14525 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av