Panasonic G2

Micro Four Thirds med pekskärm

Nu är det inte bara på mobiltelefonen som man kan navigera runt i menyerna med fingertoppen, för tekniken har även letat sig in bland Micro Four Thirds-kamerorna.

26 april 2010

Panasonic lanserar nämligen sin nya systemkamera G2, som är den första modellen med tryckkänslig och vridbar lcd-skärm. Skärmen på 3,0 tum har en upplösning på 460 000 punkter, och man kan zooma in genom att helt enkelt trycka en gång med fingret.

Man kan också bara genom att nudda vid motivet på skärmen aktivera slutaren och ta en bild. En annan fiffig detalj är att man med fingertoppen kan fokusera på ett område, och att detta även fungerar när man spelar in video.

Hos G2 kan man kombinera lcd-skärmen med sökaren, så att man får dubbel direktvisning. Kameran har en inbyggd Live MOS-sensor och en ny Venus Engine HD II, som enligt tillverkaren borgar för en hög detaljeringsgrad och minimalt brus. G2 har även ansiktssökning.

Kameran kan spela in HD-video i formatet AVC HD Lite i en upplösning på 1 280 x 720 pixlar. Panasonic lanserar också den enklare modellen G10, som har världens lättaste hus och många av de funktioner som fi nns i G2, men ingen pekskärm. Kamerorna säljs i paket med ett nytt zoomobjektiv som täcker 14–42 mm.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av