Canon PowerShot G10

Mer G-kraft från Canon

Canon har uppdaterat sin numera närmast legendariska Powershot G-familj med det nya kompakta flaggskeppet G10. Den största nyheten är att objektivet har 5x optisk zoom, motsvarande en brännvidd på 28–140 mm.

2 december 2008

Man får alltså mycket mer vidvinkel än med föregångaren, som började vid 35 mm. Dessutom har modellen försetts med en helt ny bildsensor med en upplösning på 14,6 megapixlar.

Bildprocessorn Digic 4 är också ny och har bland annat funktionen i-Contrast, med vilken det ska gå att få en bra återgivning av detaljer i mörka delar av en bild utan att man behöver öka exponeringen så mycket att ljusa områden fräter ur och blir vita.

Ser ansikten från sidan

En rad automatiska funktioner för bildförbättringar kompletterar den optiska bildstabiliseringen. Skakningar i kameran och rörelser i motivet registreras, och ISO-värdet ökas automatiskt, så att suddiga bilder kan undvikas i större utsträckning.

En annan funktion ser till att öka ISO-värdet när ljusförhållandena blir alltför dåliga, och en speciell autofokusfunktion låser fast fokus på föremål som rör sig.

Nu kan man välja exponeringskompensation med en speciell ratt till vänster på kamerans ovansida.

G10 har 26 förprogrammerade funktioner och förbättrad ansiktssökning. Ansikten kan registreras framifrån, snett framifrån och i profil.

Med en ny funktion kallad Face Self-Timer kan även fotografen själv komma med på bilderna. Här börjar kamerans självutlösare att räkna ner först när ytterligare ett ansikte dyker upp i motivet.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av