Adobe Photoshop CS5

Många godbitar för fotograferna i Photoshop CS5

Adobe har släppt en ny version av Photoshop, och CS5 stoltserar bland annat med mer exakta friläggningar, förbättrad HDR-funktion och automatisk korrigering av objektivfel.

12 april 2010

Filtret Linskorrigering har förbättrats och kan nu automatiskt rätta till missteckning, vinjettering och kromatisk aberration. Adobe har provat ett stort antal objektiv i kombination med olika kamerahus, så att programmet vet precis vilka inställningar som ska göras för att korrigera en bild. Linskorrigering tar via bildens exif-information reda på vilken kameramodell och vilket objektiv som använts. Om programmet inte är förberett för kombinationen av objektiv och kamera kan man göra manuella inställningar eller skapa en egen korrektionsprofil.

När det gäller friläggningar erbjuder CS5 bättre möjligheter att göra efterjusteringar via Förfina kant, där man ska kunna göra helt exakta friläggningar av hår och till och med kunna ta bort färgförändringar som stammar från den ursprungliga bakgrunden.

Adobe har även förbättrat HDR-funktionen, så att den nu har fler inställningsmöjligheter och ger mycket bättre resultat än tidigare.

Dessutom finns det en lång rad andra förbättringar, som du kan läsa mer om i DIGITAL FOTO för alla nr 7/2010, som utkommer den 29 april.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av