Pentax K-7

Lättviktare tål hårda tag

Pentax nya systemkamera i halvproffssegmentet kan spela in video. Den pressar Olympus och videospecialisten Sony, som fortfarande inte har video i sina systemkameror.

21 maj 2009

Sony har hamnat i en pressad situation. Företaget är en av de största tillverkarna av videokameror, men man har fortfarande ingen systemkamera som kan spela in video. Nu har de blivit omsprungna av lilla Pentax, som med den nya halvproffsmodellen K-7 sällar sig till branschens bjässar Canon och Nikon, som redan har flera modeller med videofunktion.

Pentax K-7 spelar in video i HD-upplösning med 1280 x 720 eller 1536 x 1024 pixlar och 30 bilder per sekund. Man får dock inte Full HD som med Canons modeller.

Den kompakta K-7 är bland de minsta och lättaste i mellanklassen. ändå är det en kamera med många spännande funktioner och fina specifikationer. Sensorn är av cmos-typ och har en upplösning på 14,6 megapixlar.

Dessutom har kameran en ny pentaprismasökare med en täckning av bildytan på 100 procent, medan många andra kameror bara visar omkring 95 procent av den slutliga bilden. Kameran har 11 autofokuspunkter, varav nio är korssensorer med extra stor precision.

Pentax K-7 är även mycket snabb. Slutartiden kan gå ner till 1/8 000 sekund, och man kan ta serier med hela 5,2 bilder per sekund.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av