Leica V-LUX 20

Läcker Leica för resan

Den tyska kameratillverkaren Leica är redo att skämma bort dem som bekänner sig till det klassiska märket men ändå vill ha toppmoderna funktioner. Nnyheten V-LUX 20 är perfekt för semestern.

14 juni 2010

Det behöver inte alls vara svårt att ta bra bilder med en Leica på resan, för nu har de tagit fram en ny kompaktkamera som både är användarvänlig och bjuder på starka funktioner för sommar-semestern.

Först och främst har Leica V-LUX 20 ett objektiv med 12x zoom, så det finns både vidvinkel för landskapen och storstäderna samt ett kraftigt tele när man måste få med detaljerna i fjärran.

Kameran bjuder också på en gps-funktion som inte bara automatiskt platsbestämmer dina bilder, utan också har kunskaper om en halv miljon sevärdheter i 73 olika länder. Du kan alltså se om det möjligen fi nns något intressant att fotografera precis runt hörnet.

Upplösningen är 12,1 miljoner pixlar, och kameran har både ansiktsigenkänning och en mängd motivprogram som man kan använda om man inte mäktar med den avancerade kameratekniken under semestern. Det är dock fortfarande en äkta Leica, så du kan givetvis använda helmanuella inställningar som spotmätning när du själv vill bestämma exponeringen.

Skärmen på 3,0 tum har en upplösning på 460 000 punkter, och kameran kan spara i formaten 4:3, 3:2 og 16:9. Med en knapp kan man spela in HD-video, som sparas i formatet QuickTime Motion JPEG. Videoklippen görs med 60 bilder per sekund, så att fi lmerna inte hackar. V-LUX 20 kostar 6 000 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av