Klara färger i snö och is

Olympus utökar sin tåliga Tough-serie med den hittills minsta och billigaste medlemmen i familjen.

30 januari 2010

Nyheten mju Tough-3000 är en tuffing som klarar fall från en och en halv meters höjd, överlever tre meters vattendjup och är frostskyddadner till –10 grader. Kameran är alltså inte bara perfekt på skidturen , utan även på badsemestern.Tough-3000 har en upplösning på 12,0 megapixlar och 3,6x zoom, som täcker brännviddsomfånget 28–102 mm.

Detta är den första modellen i serien som kan spela in video i HD, och via en HDMI-kontakt kan man se sina inspelningar i högsta kvalitet på en platt-tv.Kameran har ett inbyggt minne på en hel gigabyte och tar SD-kort i stället för xD-kort, som Olympus kompaktkameror traditionellt använder. Med det nya, inbyggda organiseringsprogrammet ”ib” kan man bland annat snabbt sortera bilder av personer via ansiktssökning, och sedan visa de utvalda bilderna på skärmen, teven eller datorn. Kameran har inbyggd bildstabilisering och en intelligent autofunktion som analyserar motivet och väljer rätt exponering. En särskild autofokusfunktion ser till att fokus bevaras när man fotograferar motiv i rörelse.

Den lilla, tuffa nyheten kostar 2500 kronor och finns i fyra klara färger: Turquoise Blue, Oxide Red, Emerald Green och Hot Pink.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av