Kodak EasyShare Z915

Kameran som tänker själv

Kodak har lanserat en smart kompaktkamera som på egen hand kan analysera motivet och välja en lämplig exponering.

10 juni 2009

Med funktionen Smart Capture kan Kodak Easyshare Z915 således själv identifiera motivtypen och ställa in kameran på bästa sätt, oavsett om det är landskap eller ansikten man har i sökaren.

Innan bilderna sparas på minneskortet kan kameran dessutom reducera bruset och förbättra detaljåtergivningen i mörka partier.

Full manuell kontroll

Men det går också bra att ställa in kameran manuellt, om man vill ha mer kontroll över sina exponeringar. På programratten kan man välja mellan A, S och M, det vill säga tidsautomatik, bländarautomatik och helmanuellt program, och det finns speciella program för porträtt och panoramabilder. Via funktionen SCN får man tillgång till ytterligare 17 motivprogram, bland annat för fotografering av barn och blommor.

Z915 är utrustad med ansiktssökning, 10x optisk zoom motsvarande 35–350 mm, samt bildstabilisering. En extra finess är att man kan ställa in kameran på autogaffling, så att den tar tre bilder med varierad exponering. På det viset blir det lätt att ta bilder med perfekt ljushet.

Kodak Easyshare Z915 använder vanliga AA batterier och kostar 2095 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av