Canon Digital Ixus 870 IS

Fotografen får vara med på bild

Den första Digital Ixus-kameran kom år 2000, och den har följts av ett stort antal små och snygga modeller i samma serie. Den senaste heter 870 IS och har den nya funktionen Face Self-timer.

27 januari 2009

Här tar kameran en bild varje gång något nytt dyker upp i motivet, vilket är praktiskt bl.a. när fotografen själv vill vara med på bild. Man trycker bara på knappen och går och ställer sig hos resten av familjen, och så tar kameran en bild när alla är på plats.

Ixus 870 IS har även förbättrad ansiktssökning som snabbt registrerar ansikten även ur sneda vinklar och i profil, så att porträttbilder blir välexponerade. Kameran ökar automatiskt ISO-värdet om den känner att fotografen darrar på handen.

Man kan dessutom följa rörliga motiv med den nya Servo-autofokusen, som är avsedd för foto grafering av sport och action. Slutligen går det nu att spela in ännu mer video på samma minneskort än tidigare. En nyutvecklad komprimering gör att videoklipp blir 40 procent mindre än tidigare.

Smart kontrastfunktion

Det har varit närmast omöjligt att hitta fickkameror med vidvinkel, men här kan man gotta sig åt 28 mm, och Canons särskilda i-Contrast gör att man kan ta bilder med detaljer i både skuggor och högdagrar. Funktionerna ställs enkelt in med den speciella ratten Multi Control Dial.

Som namnet antyder har Canon Digital Ixus 870 IS bildstabilisering, och den finns i silver eller guld för 3100 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av