Fotograf och modell samtidigt

Samsung är klara med två nya och spännande kompaktkameror. ST550 lanseras med hela två skärmar, varav den ena sitter på kamerans baksida som normalt, medan den andra sitter på framsidan.

28 september 2009

Samsung är klara med två nya och spännande kompaktkameror. ST550 lanseras med hela två skärmar, varav den ena sitter på kamerans baksida som normalt, medan den andra sitter på framsidan. Den senare fungerar också som sökare, så att man nu kan hålla upp kameran framför sig och ta en bild av sig själv och någon annan och på så sätt säkra parfotot. Självporträttsskärmen kan också visa en glad smiley för att fånga småbarnens uppmärksamhet. Kameran har dessutom ansiktssökning av upp till 20 personer.

Hög skärmupplösning

Med ST1000 kan man dela bilder med andra i ännu högre grad än förut. Man kan ladda upp dem till YouTube, Facebook eller Flickr som vanligt via usb, skicka dem via en kameramobil med Bluetooth eller använda trådlöst nätverk. Det finns också möjlighet att placera sina bilder på en karta via geotaggning. Den bakre skärmen på båda modellerna har världens högsta upplösning, då den bjuder på hela 1,15 miljoner bildpunkter på den 3,5 tum stora skärmen.

Den främre skärmen på ST550 är på 1,5 tum. Bägge kamerorna har optisk bildstabilisering och kan också spela in video i HD-kvalitet. Både Samsung ST1000 och ST550 har en väldigt praktisk rörelsestyrning, där man ändrar kamerainställningar bara genom att luta kameran åt höger eller vänster, eller fram och tillbaka.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av