Fiffig tryckkänslig fotoram för hemmabruk

De digitala fotoramarna, som på senare år har letat sig in i många hem som ett alternativ till vanliga fotoramar, blir nu betydligt mer avancerade. Bland annat har Kodak lanserat fem modeller som har ett tryckkänsligt område omkring själva skärmen.

30 juni 2008

Den känsliga kanten runt ramen, som Kodak kallar Quick Touch Border, gör att man slipper irriterande fingeravtryck på själva skärmen. Dessutom gör den det lättare att välja ut vilka bilder eller filmer som ska visas, och den kan även användas till att bestämma bildernas inbördes ordning. Ramarna finns med skärmar på sju, åtta och tio tum. Den minsta ramen mäter 23 x 16 cm och den största 30 x 21 cm. Alla modellerna kan läsa minneskort av typen SD eller Compactflash, och de fyra största har 128 megabyte inbyggt minne och kan spela upp filmer och mp3-filer via de inbyggda högtalarna. De två största modellerna i serien kan även ta emot bilder trådlöst.

Smälter in i omgivningen

En extra finess är att man kan anpassa ramarnas utseende, så att de passar bättre in i miljön. Bland tillbehören finns innerramar och passepartouter i olika färger och material. Den minsta modellen, Kodak Easyshare P720, kostar 999 kronor, medan toppmodellen M1020 kostar 2 995 kronor.

De digitala ramarna levereras med ett nytt programpaket vid namn Digital Display Software som gör det lätt att sortera och redige- ra bilder samt att flytta bilder från datorn direkt över till fotoramen. Fotoramarna visar bilder i bredformatet 16:9, och skärmarna är kalibrerade med Kodaks Color Science-teknik, som ska ge mer levande färger och naturtrogna hudtoner. De kan hängas på väggen eller ställas på ett bord.

Kodak EasyShare M1020

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av