Den perfekta reskamraten

Nu kan du inte bara se exakt var dina bilder är tagna, utan även vilket håll kameran har varit riktad åt. Den nya gps-kameran från Sony har nämligen inbyggd kompass.. Dessutom får man ordentligt med zoom.

15 februari 2010

Vi har längtat efter fler kameramodeller med inbyggd GPS, där platsangivelsen skrivs in direkt i bildfilerna, och nu har Sony gjort något åt saken och lanserat sin första GPS-kamera på den svenska marknaden.

Japanerna har dessutom lagt till en fiffig funktion som gör platsangivel-sen ännu bättre. Kameran har nämligen en inbyggd kompass, så att man kan se i vilken riktning bilderna är tagna. GPS-funktionen och den inbyggda kompassen är dock inte det enda som gör nya Cyber-shot DSC-HX5 till en perfekt reskamera. Trots att modellen är så kompakt att den får plats i fickan har den hela 26x optisk zoom, som motsvarar 25–250 mm. Man får alltså både kraftig vidvinkel och massor av tele. När man står framför ett storslaget motiv kan man använda funktionen Sweep Panorama Mode, där man bara trycker ner utlösarknappen och sveper med kameran över hela vyn.

Då tar kameran en rad bilder som automatiskt sätts ihop till ett panorama. Cyber-shot HX5 kan även ta sex bilder på mindre än en sekund i svagt ljus. Sedan kombineras de sex bilderna till en enda bild med mindre brus och fler detaljer än man hade kunnat få i en vanlig bild. Kameran kan dessutom spela in HD-video i upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar.

Nu även med SD-kort En av de största överraskningarna är att den nya kame-ran kan använda SD-kort, eftersom Sony vanligtvis an-vänder kort av typen Memory Stick i sina kompaktmo-deller. SD-korten är en fördel när man ska spela in HD-video och behöver kort med hög kapacitet.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av