Avancerade lagerfunktioner på väg till Lightroom

Ett nytt program med namnet Perfect Layers kommer att ta bildbehandlingen i Lightroom och Aperture till nya höjder. Nu blir det nämligen möjligt att arbeta med lager i programmen.

12 november 2010

OnOne Software tycks vara på väg att göra ett litet genidrag, för nu ska företaget släppa ett insticksprogram som gör att man kan arbeta med lager inne i Lightroom och Aperture. I dag måste man öppna bilden i Photoshop för att få tillgång till redigering i lager, så det här verkar bli en höjdare för alla fotoentusiaster som vill utföra så mycket som möjligt av bildbehandlingen direkt i exempelvis Lightroom.

Med det nya programmet Perfekt Layers kan man smälta samman flera bilder med hjälp av de inbyggda maskerna, och det går att använda bland annat blandningslägen och reglera de olika lagrens genomskinlighet med ett opacitetsreglage.

Planen är att en betaversion ska komma i december, så att man kan pröva möjligheterna. Den färdiga versionen väntas komma i början av 2011, och priset ska då hamna runt 1100 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av