En man håller upp en medalj
© Shutterstock

Årets bästa produkter

Under 2019 har vi på Bonnier Digital FOTO testat en massa olika produkter. Här kan du se några av dem som imponerade extra mycket på oss.

11 december 2019 av Jeppe Vestergaard Jensen

Under 2019 har vi bland annat testat bildbehandlingsprogram, fullformatskameror, zoomobjektiv och 360-graderskameror.

Så fort något intressant har lanserats har vi sett till att testa det. Det betyder att vi har testat hela 91 produkter under loppet av 2019.

Årets bästa fullformatskamera

Det är inte någon hemlighet att Sony har dominerat 2019. Särskilt på kameramarknaden där de släppte utmärkta spegellösa fullformatskameror som överträffade DSLR-modellerna.

Därför utsåg vi Sony A7R III till årets bästa fullformatskamera. Vi gav den betyget 9,2, vilket hör till de absolut högsta betygen från 2019.

Vi skrev bland annat att kameran gör imponerande bra ifrån sig under besvärliga ljusförhållanden och har en fantastisk detaljåtergivning. Slutligen fick kameran också mycket beröm för sin enastående autofokus.

Du kan läsa hela vår recension här, och du kan även läsa vår recension av efterföljaren Sony A7 IV som kom senare under året.

> Läs också: Därför är fullformatskameran bättre.

Sony 7R III

Så ser Sony A7 III ut. Vi var särskilt imponerade över hur kameran presterade i svåra ljusförhållanden.

© Sony

Årets bästa 360-graderskamera

De små roliga 360-graderskamerorna är fortfarande relativt nya på marknaden. Därför finns det hittills bara ett begränsat antal 360-graderskameror att välja mellan, men det betyder inte att kvaliteten är dålig.

Vi utsåg Insta360 One X till årets bästa i kategorin. Kameran imponerade på nästan alla parametrar. Bland annat kostar One X mindre än hälften så mycket som 2017 års vinnare, när vi senast testade den här typen av kameror.

I vår recension skrev vi att One X helt enkelt är genialisk. Vi var särskilt imponerade över att vi lätt kunde ändra vinkel i klippen i efterhand.

Du kan läsa vår recension av Insta360 One X här.

> Läs också: Så får du bäst resultat i 360-grader.

Insta360 One X

Den lilla 360-graderskameran One X från Insta360 vann övertygande i årets test.

© Insta360

Årets bästa fotoryggsäck

När du ska ut på en fototur är en bra fotoryggsäck oumbärlig. Den är nämligen ett lätt och säkert sätt att hålla ordning på fotoutrustningen.

Vi testade åtta ryggsäckar och bedömde dem utifrån inredning, vikt och funktioner.

Vann gjorde fotoryggsäcken NYA-EVO Fjord 36 som vi gav betyget 9,0.

Vi tyckte att ryggsäcken var i dyraste laget, men vi utsåg den ändå till vinnare eftersom den är överlägsen inom parametrarna funktion, hållbarhet och vikt.

Vi skrev bland annat att ryggsäcken är otroligt robust och flexibel. Vi gillade särskilt att vi kunde sätta in insatser i väskan och ta ut dem igen efter behov. Därmed kan man använda ryggsäcken till mycket mer än att bara vara en bra fotoryggsäck.

Läs vår recension av NYE-EVO Fjord 36 här.

> Läs också: Så väljer du rätt fotoryggsäck.

NYA-EVO Fjord 36

NYA-EVO Fjord 36 är vattenavvisande och det går att spänna fast t.ex. ett stativ utanpå väskan. Dessutom var vi också förtjusta i de vadderade remmarna och bältena.

© NYA-EVO

Se alla andra vinnare i Bonnier Digital FOTO

I Bonnier Digital FOTO nummer 19/2019 har vi sammanställt alla övriga vinnare från 2019.

Dessutom hittar du en artikel om vår resa till Nordens paradis för fotografer. Vi for till Lofoten där vi har hittat de bästa platserna, och så delar vi med oss av våra bästa tips, så att du inte reser förgäves.

Du kan även läsa vår artikel där vi har pratat med några av fotograferna som vi intervjuade under det gångna året, för att ta reda på vilka spännande projekt som de arbetar med för tillfället.

Slutligen kan du naturligtvis läsa nyheter, recensioner och inte minst våra kurser i bildbehandling.

Om du inte prenumererar ännu har vi just nu en rad förmånliga erbjudanden till dig. Du hittar dem här.

Så snart du har beställt din prenumeration får du omedelbart åtkomst till alla videor och guider i Fördelszonen.

Du som prenumererar kan också läsa de senaste numren av Bonnier Digital FOTO på surfplattan eller mobilen via appen Wype.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av